11.9 C
Пазарджик
вторник, 23 април, 2024

Полезни съставки, които може да добавим към чая

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Ето няколко полезни съставки, които можете да добавите към чая си:

Джинджифил – Добавянето на джинджифил към чая има редица здравословни ползи. За естествените антиоксиданти и противовъзпалителните свойства на джинджифила се смята, че могат да подпомогнат храносмилането, да облекчат гаденето и да стимулират имунната система. Ароматната и леко пикантна подправка подобрява вкуса на чая, като същевременно насърчава цялостното благосъстояние.

Карамфил  – Карамфилът е богат на антиоксиданти и има противовъзпалителни свойства, подпомага храносмилането и засилва имунната система. Също така е известно, че облекчава респираторните проблеми, полезен е за черния дроб, освежава дъха. Богат е на витамин К, калий, желязо, магнезий, калций, витамини от групата В.

Канела – Ароматната канела е богата на антиоксиданти, за които е известно, че подпомагат здравето на сърцето, регулират кръвната захар и засилват метаболизма. Канелата в чая подпомага храносмилането, намалява възпалението и подобрява цялостната имунна система. Също така се смята, че тя е една от подправките, които подобряват нашето настроение, наред с ванилията.

Кардамон – Абсолютна класика е в чая да има и малко кардамон. Той също е много богат на антиоксиданти. Известно е, че подпомага храносмилането, ускорява метаболизма и освежава дъха. Антимикробните свойства на кардамона насърчават оралното здраве, докато затоплящият му ефект успокоява стомаха. Чудесен е в комбинация с други подправки, като карамфил.

Дафинов лист  –  Богати на антиоксиданти, дафиновите листа подпомагат храносмилането, подобряват здравето на дихателните пътища и имат противовъзпалителни свойства, сочат изследвания. Тази подправка също така съдържа основни минерали, което я прави ценна добавка към чая, подобрявайки вкуса, като същевременно насърчава цялостното здраве.

Черен пипер – Тази добавка към чая ще се хареса на онези от вас, които обичат черния пипер и пикантното. Естествените съединения на пипера имат противовъзпалителни свойства. Неговата фина топлина придава дълбочина на чая. Черният пипер е богат на пиперин, който е естествен алкалоид в него и за който е известно, че действа като естествен антидепресант.  За черния пипер също така се смята, че е полезен по време на настинки и грип и действа като естествен антибиотик. Не на последно място спомага за забързване на метаболизма.
 

Източник: България Он Еър

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии