27.8 C
Пазарджик
събота, 13 юли, 2024

Полезните свойства на биволското мляко

Има високо съдържание на протеини

Биволското мляко е чудесен източник на протеини. Съдържанието на протеини в биволското мляко е значително по-високо в сравнение с кравето мляко, което го прави отличен избор за хора, нуждаещи се от повишен прием на протеини, като спортисти или хора в процес на възстановяване от заболявания.

Освен това, биволското мляко е изключително богато на калций и фосфор, два минерала, които са от съществено значение за здравето на костите и зъбите.

Калцият и фосфорът работят заедно, за да поддържат костната плътност и здравина, като по този начин намаляват риска от остеопороза и други костни заболявания.

Редовната консумация на биволско мляко може значително да подпомогне поддържането на здрави и силни кости през целия живот. Високото съдържание на витамин А в биволското мляко е друга значителна полза.

Витамин А е необходим за доброто зрение, особено в условия на слаба светлина и играе важна роля в поддържането на здрава кожа и лигавици. Той също така подпомага имунната система, като подобрява функцията на белите кръвни клетки, които се борят с инфекциите.

Биволското мляко е също така източник на антиоксиданти.

Антиоксидантите в млякото могат да помогнат за предотвратяване на клетъчното увреждане, което е свързано със стареенето и различни заболявания, информира Bulgaria On Air.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии