-2.2 C
Пазарджик
неделя, 9 февруари, 2025

Ползите от червените чушки

spot_img

Съдържа витамините A, C и E

Всички зеленчуци носят различни ползи за здравето. Що се отнася до имунната подкрепа, червените чушки печелят първо място. 

Червените чушки са пълни с имуноподдържащи хранителни вещества, особено витамини С и А. Витамин С поддържа активността на неутрофилите – вид бели кръвни клетки, които помагат на тялото да се бори с патогени. 

Що се отнася до витамин А, червените чушки са богати на бета-каротин, предшественик на витамин А. С други думи, бета-каротинът се превръща във витамин А в тялото. Витамин А участва във функцията на Т-клетките и В-клетките, които са важни компоненти на имунната система.

Той също така помага за производството на антитела и отговора на имунните клетки, като гарантира, че тялото ви може ефективно да се бори с микробите.

Червените чушки също предлагат витамин Е, фолиева киселина и малки количества цинк и селен. Витамин Е е антиоксидант, който работи с витамин С. Заедно те защитават клетъчните мембрани, като по този начин поддържат имунните клетки. 

Те съдържат и фибри – хранително вещество, което поддържа червата ви и чревните бактерии в перфектна форма. Това допълнително допринася за имунната функция, тъй като здравите черва са необходими за оптимален имунен отговор, информира Bulgaria On Air.

spot_img
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии