2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Ползите от кестените

Сезонът на кестените е именно сега през есента и зимата. А най-хубавото, което можете да направите за здравето си, е да се възползвате от сезонните продукти и храни.

Кестените са невероятно полезни и заслужават вниманието ви, защото могат да ви помогнат да подобрите цялостното си здравословно състояние.

Стимулират храносмилането и метаболизма – Кестените са много богати на фибри. Те съдържат сравнително малко калории, което ги прави прекрасни за често хапване. Високото съдържание на фибри стимулира храносмилателния тракт, извеждането на токсините от червата, забавя скоковете на кръвната захар и балансира холестерола. Освен това дава много енергия и дълготрайна ситост.

Подобряват функциите на нервната система и мозъка – Кестените са източник още на Омега-3. Мастните киселини са много ценен елемент за мозъка и изграждането на нервната тъкан. Те подхранват нервната система и улесняват процесите в нея, както и регенерирането на нервните клетки.

Намаляват възпаленията – Кестените са и много богат източник на антиоксиданти. Това е важно от гледна точка на намаляване на възпаленията в клетките и тъканите.

 

Източник: България Он Еър

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии