28.9 C
Пазарджик
понеделник, 15 юли, 2024

Повече светлина у дома? Ето как

Пролетта е тук, температурите се покачват, а слънчевите лъчи започват да огряват все повече нашия дом.

Освен, че естествената светлина е полезна за нашия организъм, тя е важна също за работната среда у дома. Ето какво може да направим, за да се радваме на слънчевите лъчи у дома.

Огледалото- нашият верен помощник
За да увеличите притока на естествена светлина в дома си, не забравяйте да използвате и отразяваща повърхност на огледалата. Поставете ги близо до прозорците или на противоположната стена. Когато са в съседство, огледалото създава илюзия за повече прозорци. Когато са на противоположни стени, огледалото отразява светлината и стаята изглежда по-просторна.

Мийте често прозорците си
Прозорците са една от повърхностите у дома, върху която се натрупват най-много прах и мръсотия. Те са естествената бариера на светлината. Ето защо, колкото и очевидно да ни се струва, най-добрият начин за създаване на свежест и светлина у дома, са добре измитите прозорци.

Подредбата на мебелите
Това също играе важна роля при пропускането на светлина в стята. Високите мебели като библиотеки, гардероби и т.н. не трябва да бъдат позиционирани около прозорците. На такива места поставяйте по-ниски шкафове, по възможност със стъклени или друг тип повърхности, които да отразяват светлината.

Повърхностите у дома
Ефектът, който се постига чрез огледалото, може да бъде създаден и с мебелите у дома, например метализирани или стъклени елементи в интериора, които също ще спомогнат за добавянето на повече светлина в помещението.

Цветовете у дома
Подборът на цветове както за стените, така и за мебелите, е от важно значение за цялостния вид на помещението. Що се отнася до осветлението, правилото гласи, че тъмните и наситени цветове поглъщат светлината, а светлите, пастелени цветове дават илюзията за простор и повече светлина.

За да имате тонус и да прекравате приятни мигове на слънце, не забравяйте да се разхождате навън или просто да пускате в дома си свеж въздух. 

 

 

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии