2.9 C
Пазарджик
четвъртък, 29 февруари, 2024

Празнични пътувания с теснолинейката през целия август

По случай 95-годишнината от заминаването на първия влак по теснолинейката, БДЖ организира 5 специални атракционни пътувания през август до най-високата жп гара на Балканите – Аврамово. По тази причина от сдружението за популяризиране на уникалната жп линия нарекоха предстоящия август „Месец на теснолинейката“.

Петте пътувания ще са на 1, 7, 14, 21 и 28 август, а композицията ще включва седящи вагони, бюфет-вагон и два товарни вагона.  Подобни композиции са били ежедневие в миналото, когато по линията са се движили освен пътнически, товарни и товаро-пътнически „смесени“ влакове.

Тръгване от Септември в 10:45 ч. със спирания на гара Цепина за разглеждане на Дом-музея на теснолинейката, гара Велинград, гара Цветино – една от най-колоритните по маршрута и за фотопауза в дивата местност край спирка Света Петка.

След престой от час и половина за разходка и отмора на най-високата жп точка, влакчето поема обратно като ще спре
за снимки на най-новата планинска спирка Стоян Митов, открита в чест на 100-годишнината от приемането на закона за построяване на теснолинейката, както и на спирка Велинград-юг, разположена в непосредствена близост до известния велинградски парк „Клептуза”. Пристигане в крайната гара Септември към 18:35 ч.

Билети за първата дата тази неделя се продават в гарите София, Септември, Пазарджик и Пловдив, само двупосочни за целия маршрут Септември-Аврамово-Септември, на цена от 45 лв.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии