24.8 C
Пазарджик
четвъртък, 22 май, 2025

Предложението ни днес е за вкусни гнезда от кайма

spot_img

Има дни, в които искате да сготвите нещо специално. Просто така, без причина. Предлагаме ви да опитате тези вкусни гнезда от кайма. За пълнежа избрахме картофено пюре с кашкавал.

Никой няма да остане равнодушен към този деликатес.

Съставки:

400 г телешка кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 яйце
1 с. л. брашно
4 с. л. слънчогледово олио
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. мащерка
4 бр. картофи
40 г масло
1/2 чаша мляко
50 г кашкавал
1/4 ч. л. индийско орехче
1.5 с. л. доматено пюре
300 мл вода
30 г чедър
копър на вкус
2,5 ч. л. сол
1/2 ч. л. черен пипер

Приготвяне:

Обелете лука и го настържете на едро ренде, а чесъна на ситно ренде. Смесете ги с каймата, добавете яйцето, брашното, слънчогледовото олио, мащерката, червения пипер, нарязания магданоз, черния пипер и 1 ч. л. сол. Омесете каймата с ръце.

Намажете ръцете си с растително масло и оформете топчета от каймата. Направете дупка в центъра на всяка топка, за да оформите гнездо. Печете 20 минути на 180 градуса.

Сварете целите картофи в подсолена вода. Обелете ги, добавете маслото, млякото, 1 чаена лъжичка сол и индийско орехче. Пасирайте на пюре. Добавете настъргания кашкавал на средно ренде и разбъркайте.

Смесете доматеното пюре, водата и 1/2 ч. л. сол. Изсипете соса върху гнездата, така че да покрие дъното на формата. Прехвърлете картофеното пюре в сладкарски плик и напълнете гнездата.

Поръсете с настърган чедър и поставете във фурната, предварително загрята на 200 градуса за 25 минути. Поръсете готовото ястие с копър.

Един поглед е достатъчен, за да разберете, че ще бъде вкусно! Но по-добре се уверете в това сами. Така че се захващайте да приготвите тези гнезда с пълнеж!

spot_img
Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии