28.9 C
Пазарджик
понеделник, 15 юли, 2024

Скандално решение на ТЕЛК – Пазарджик

Драга Ангелова е пенсионирана през 2002 година с 52% неработоспособност. През месец октомври миналата година по спешност е приета в МБАЛ – Пазарджик.

След седмица жената е изписана, но остава неподвижна. Затова роднините й подават документи до Териториалната експертна лекарска комисия в Пазарджик.

С него те искат жената да бъде преосвидетелстванa, за да може да получи чужда помощ.

4 месеца по-късно експертната комисия иска от семейството документи, които да покажат състоянието на възрастната жена.

Семейство Ангелови от село Симеоновец очаква експертно решение на ТЕЛК – Пазарджик, но когато го получава – всички остават безмълвни. Експертите оценяват невъзможността за трудоспособност на Драга Ангелова на възмутителните 30%.

Цялото семейство отказва да приеме, че становището на експертите, е че баба Драга е почти здрава и едва ли не може да започне работа.

И се надяват комисията да преразгледа своето решение. А до тогава Светлана ще продължи да търси спасение сама и от своите близки и без помощ от държавата.

Защо се стига до това скандално решение, ще бъде ли то коригирано и кога? Това са въпросите, чиито отговори ще потърсим и ние от Телемедиа. Със сигурност екипът ни ще продължи да следи развитието по темата.

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии