8.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Ученици от Пазарджик на лагер от Детско полицейско управление

12 деца се включиха в обучителен лагер за ученици от Детско полицейско управление. Лагерът бе организиран от Министерството на вътрешните работи и Върховния комисариат за бежанците към ООН в България ​

Шест от тях са възпитаници на „Детско полицейско управление“ в Пазарджик, избрани заради провежданото в годините устойчиво обучение на подрастващите на възраст от 9 до 12 години в региона, другите шест са деца от Украйна, Иран и Куба, които учат в български училища.

В продължение на пет дни, под формата на състезания и с помощта на ментори от БЧК-Бургас, Спортната асоциация и Института по психология на МВР, те усвояваха допълнителни умения за оказване на първа долекарска помощ, за лична защита, за безопасно поведение на пътя, за правилно поведение в различни ситуации.

С химна на „Детско полицейско управление“ – Пазарджик и много награди за малчуганите, осигурени от Върховният комисариат за бежанците към ООН в България, МВР, БЧК и Община Созопол, бе обявен финалът на тазгодишния обучителен лагер.
Подаръците бяха връчени от началника на РУ – Созопол гл. инспектор Николай Ангелов, началника на пожарната служба в Созопол ст. инспектор Димитър Русев, инспектор Тодор Станков от „Пътен контрол“ към РУ – Созопол и кмета на община Созопол Тихомир Янакиев.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии