7.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Ученик от Ракитово помогна при спасяването на давещ се в язовир

Ученик от Средното училище „Свети Климент Охридски” в Ракитово бе отличен за проявените от него кураж, смелост и съобразителност при спасяване на давещ се млад човек в язовир.

Както съобщихме вчера баща и син от велинградското село Драгиново заедно със свой приятел отишли на риболов на язовир „Малък Беглик” край Батак. Пренебрегвайки всякакви мерки за безопасност те започнали да ловят риба върху заледената повърхност на един от краищата на водоема. Ледът под краката и на двамата се пропукал и те се оказали в капана на ледените води. Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който

пътували Ангел Йорданов на 37 години от Ракитово и неговият 14-годишен син носещ същите имена, като баща си. Без да губят време с помощта на въже те издърпали 23-годишния мъж от водата. За съжаление 47-годишният му баща не успял да се спаси и потънал в язовира.

За проявените от него и неговия баща кураж, смелост и бърза реакция  началникът на РУ-Пещера главен инспектор Камен Радев връчи почетна грамота на седмокласника Ангел Йорданов. Това стана в сградата на неговото училището, в присъствието на съученици, преподаватели и ръководството на учебното заведение. Главен инспектор Радев изрази своята и на колегите си признателност за благородната и човешка постъпка на Ангел и неговия баща, определи я, като пример за подражание и възхищение. 

Източник: ОДМВР-Пазарджик

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии