14.9 C
Пазарджик
неделя, 19 май, 2024

Внимание: Нова фишинг измама от името на „Български пощи“

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Случаите на измама подробно са описани на сайта на компанията

През последните дни установяваме, че има нова фишинг кампания от името на „Български пощи“. Около сто сигнала дневно изпращат граждани в Кол центъра на дружеството.

От името на „Български пощи“ се изпращат фалшиви имейли и SMS съобщения, с цел събиране на чувствителни лични данни. В съобщенията се уведомява, че клиентът има пратка /понякога се посочва произволен номер / и трябва да заплати определена сума за нейното получаване, освобождаване от митница, коригиране на адрес, пренасочване на пратка поради отсъстващ получател и др., като е необходимо да предостави лични данни, от банкова карта и др. 


„Български пощи“ отново обръщат внимание, че не изпращат тези съобщения, не изискват по имейл info@bgpost.bg или SMS заплащане on-line на такси и по никакви поводи не изискват лични данни от дебитна или кредитна карта за доставката.
Дължимите суми и държавни вземания към дружеството се заплащат в пощенската станция при доставката на пратката. Документ за самоличност се предоставя на място в пощенските станции при извършване на услугите.

Източник: „Български пощи“

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии