Бьоф Строганов с пилешко филе (гърди), гъби, кисели краставички, бяло вино и сметана (пиле ала Строганов) е днешното ни предложение за вечеря. Салатката към него е с моркови и домати.
Пиле ала Строганов
Продукти:
1/2 кг пилешко филе
100 г гъби
6 кисели краставички
20 г краве масло
2 глави лук
3 с.л. доматено пюре
1 с.л. горчица
100 мл. бяло вино
100 мл. течна сметана
сол
черен пипер
Рецепта:
Пилешкото филе се нарязва на ивици и се поръсва със сол и черен пипер. Оставя се за 1 час в хладилник.
Киселите краставички, гъбите и лукът се нарязват на ивици. Месото се запържва в загрято масло, докато побелее.
Пилешкото се изважда и в същата мазнина се запържва лукът. След това се добавят гъбите, киселите краставички и доматеното пюре. Налива се виното и се добавя горчицата.
След няколко минути се слага течната сметана и месото се връща в съда. Поръсва се със сол и черен пипер и се оставя за още 2-3 минути.
Пъстра салата с моркови и домати
Продукти:
1/2 връзка зелена салата
1 домат
1 морков
2 с.л. зехтин
1 с.л. лимонов сок
сол
2 с.л. слънчогледови семки
Рецепта:
Зелената салата (1/2 връзка) се измива, подсушава и накъсва на парченца. Към нея се добавят ситно нарязаният домат (1 бр) и настърганият морков (1 бр). Салатата се овкусява със зехтин (2 с.л.), лимонов сок (1 с.л.) и сол и се разбърква. Преди да се сервира, се поръсва с белени слънчогледови семки (2 с.л.).
Телемедиа ви пожелава Бон апетит!