6.9 C
Пазарджик
петък, 1 март, 2024

Заедно в подкрепа за Наско!

4-годишният Наско е със съдово-венозна малформация и се нуждае от операция и лечение в чужбина. Необходимата сума затова обаче е непосилна за семейството му. На този етап държавата остава безучастна към съдбата на Наско, а неговите родители сега се нуждаят от подкрепата на всички нас.

От раждането си Наско е със съдово-венозна малформация – тумор, който е силно кръвоснабден. 

Семейството започва поредица от лечения. Първоначално в клиниката, в която Наско се ражда, а впоследствие и в голяма болница в Столицата. Направена е проба за лечение с бетаблокер-Хемангиол в рамките на близо 2 години, но не се повлиява. Така заболяването се оказа прецедент за България, но за съжаление лечението не повлява на Наско.

Когато Наско навършва 2 години лекарите прекъсват лечението. Родителите на момчето започват проучвания за оперативно лечение. 

Направени са консултации със специалисти в Турция, Швейцария, Германия и Гърция. Оказва се, че екипите, които имат опит с операцията и лечението на такива тумори са няколко в целия свят.

Един от тях е в Атина. Средствата за операцията и лечението там обаче се оказват непосилни за семейството, а държавата на този етап не помага финансово. Родителите на Наско вече са направили онлайн консултация със специалистите в Атина.

Така родителите детето са принудени да стартират кампанията “Заедно в подкрепа на Наско”. 

Сега близките на Наско разчитат на подкрепата на хората с добри сърца. Всеки готов да помогне може да го направи като дари средства по дарителската сметка на Наско. 

ДАРИТЕЛСКИ СМЕТКИ

ТИТУЛЯР: АТАНАС АНГЕЛОВ ВЪТЕВ
Банка: ДСК

IBAN BG71STSA93000029461786 BGN
BIC: STSABGSF

IBAN BG05STSA93000029461907 EUR
BIC: STSABGSF

https://www.facebook.com/profile.php?id=100087678728865

Ангел Узунов
Ангел Узунов
Ангел Узунов става част от екипа на Телемедиа през 2012 година. Занимава се с журналистика повече от 15 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии