27.8 C
Пазарджик
неделя, 14 април, 2024

Предефиниране на свързаността: Xiaomi представя „Human x Car x Home“ на MWC 2024

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Барселона, Испания По време на MWC Barcelona 2024, Xiaomi представи своята нова интелигентна екосистема „Human x Car x Home“, която предефинира границите на технологичната интеграция. Xiaomi SU7, служещ като неразделен елемент от интелигентната екосистема „Human x Car x Home“, дебютира на международната сцена, предлагайки поглед към новаторската визия на Xiaomi за интелигентно бъдеще, в което всички потребителски нужди са безпрепятствено посрещнати в рамките на една интелигентна екосистема.

„В Xiaomi технологията винаги ще бъде фокусирана върху човечеството. Нашите иновации са разработени преди всичко въз основа на нуждите на нашите потребители. „Human x Car x Home“ олицетворява именно това – нашият ангажимент да предоставяме цялостни и по-добре свързани изживявания. Обединявайки хората, автомобилите и домовете, ние се стремим да създадем свързаност от край до край, надхвърляща всичко налично до днес“, заяви Даниел Дежарле, Директор комуникации на Xiaomi International, „Каним посетителите на MWC да видят от първия ред как визията на Xiaomi превръща футуристичните концепции в реалност като променя начина, по който се свързваме.“

По време на конгреса Xiaomi представи и новата серия смартфони Xiaomi 14, таблета Xiaomi Pad 6S Pro 12.4, както и множество усъвършенствани AIoT устройства, които са създадени, за да направят смарт ежедневието още по-лесно и достъпно за потребителите. Зоната Xiaomi Imagery Technology предлага поглед отблизо към интегрирането на най-съвременната технология за обективи на Leica в смартфоните на Xiaomi, докато CyberDog 2 демонстрира на посетителите широкото портфолио на Xiaomi.

Усъвършенстване на всеобхватната взаимосвързаност

Преходът на Xiaomi от „Smartphone x AIoT“ към интелигентната екосистема „Human x Car x Home“ безпроблемно свързва лични устройства, смарт продукти за дома и автомобили. Новата интелигентна екосистема улеснява свързването на хардуерните устройства и координацията им в реално време, както и стимулира напредъка в сферата и сътрудничеството с индустриални партньори. Създадена с идеята да се адаптира към потребителските нужди, екосистемата е проектирана така, че безпроблемно да се адаптира към вашите настоящи и бъдещи нужди.

Xiaomi HyperOS е нещо повече от технологичен прогрес с отворен код. Операционната система се отличава с иновации на системно ниво, предназначени да насърчават безпрепятственото сътрудничество между устройствата и да осигуряват последователни операции във всички области на интегрираната платформа за интелигентен живот на Xiaomi. Като основа на интелигентната екосистема „Human x Car x Home“, тя интегрира над 200 продуктови категории, включващи 600 милиона глобални устройства и покриващи над 95% от потребителските нужди.¹ Чрез взаимодействие с глобални партньори, разработчици и производители Xiaomi HyperOS ще позволи на екосистемата да отключи и прилага широк спектър от възможности.

Първият продукт на Xiaomi EV – дългоочакваният Xiaomi SU7, е представен като „пълноразмерен високопроизводителен екотехнологичен седан“, който разширява границите на производителността, интеграцията на екосистемите и мобилното интелигентно пространство. Заедно с дизайна на Xiaomi SU7, Xiaomi разработи и петте основни EV технологии: E-Motor, CTB Integrated Battery, Xiaomi Die-Casting, Xiaomi Pilot Autonomous Driving и Smart Cabin. Подкрепена с внушителната инвестиция от над 10 млрд. юана за научноизследователска и развойна дейност и глобален екип от над 3400 инженери и 1000 технически експерти в ключови области, Xiaomi създаде изключителен автомобил.

Опознайте Mobile Imaging Mastery

Xiaomi вярва в иновациите, ориентирани към човека и се стреми да предоставя на потребителите все по-добри и по-интуитивни изживявания в сферата на мобилната фотография, като същевременно непрекъснато стимулира развитието на областта. Чрез стратегическото партньорство с Leica Xiaomi изследва същността на изображенията и доразвива сферата на професионалната фотография, фокусирана върху емоциите, които хoрата изпитват всеки ден. В зоната Xiaomi Imagery Technology е представен Xiaomi 12S Ultra – първият смартфон, разработен съвместно от двете компании, както и останалите модели смартфони, създадени съвместно след това.

Партньорството между Xiaomi и Leica достигна важен етап със създаването на Xiaomi-Leica Optical Institute, с който постигна значителен напредък в сферата на технологиите за обработка на изображения и постави нови стандарти за фотографското потребителско изживяване. Новата серия Xiaomi 14 с оптични лещи Leica Summilux е разработена с оптична система от следващо поколение, осигуряваща несравними фотографски възможности, които се отличават при всякакви условия и ситуации.

Развитие на роботиката и усъвършенстване на производството

По време на MWC Xiaomi представи и куче-робот CyberDog 2, вдъхновен от биотехнологиите. С помощта на система за анализиране на информация и вземане на решения, използваща 19 сензора за зрение, допир и слух, този робот е проектиран да възпроизвежда движенията, външния вид и взаимодействията на истинско куче. CyberDog 2 е пример за иноваторския дух на Xiaomi и затвърждава ангажимента на компанията да разширява границите на роботиката. Естеството на технологията с отворен код е в основата на екосистема, готова за персонализиране и програмиране, разкривайки неограничени творчески възможности за програмистите.

Освен с иновативните си технологични продукти, Xiaomi продължава да предефинира производството, като заема челна позиция при индустриалните иновации със своята интелигентна фабрика. Гъвкавостта, оперативната ефективност и прецизността се превръщат в основни принципи в центровете за технологична трансформация. Създаването на Smart Factory Phase II в пекинския квартал Чанпин подчертава непоколебимия ангажимент на Xiaomi да предоставя на потребителите несравнимо качество и революционни технологии.

Изграждане на устойчиво бъдеще

Xiaomi не само се ангажира да предоставя висококачествени и устойчиви продукти и услуги на потребителите по целия свят, но също така поставя опазването на околната среда и устойчивото развитие в основата на своята бизнес стратегия. Xiaomi поема ангажимента да постигне въглероден неутралитет до 2040 г. и демонстрира прозрачност в усилията си за опазване на околната среда, като публикува първата си Бяла книга за действия в областта на климата по време на COP28.

Предприетите значими стъпки са в унисон с активното участие на Xiaomi в жизненоважни инициативи за устойчивост, като инициативата GE100%, която се застъпва за широкото разпространение на възобновяемата енергия, и стабилната програма за рециклиране на електронни отпадъци. В подкрепа на мисията си да работи устойчиво Xiaomi възприе модел на кръгова икономика с цел рециклиране на 38 000 тона електронни отпадъци от 2022 г. до 2026 г. Това решение е пример за цялостния подход на Xiaomi за преодоляване на пропастта между високотехнологичните решения и екологичната устойчивост, като променя ролята на технологичната индустрия в посока насърчаването на устойчиво бъдеще.

¹ Данни от обявяването резултатите за третото тримесечие на 2023 г. на Xiaomi Corporation.

За Xiaomi Corporation


Xiaomi Corporation е основана през април 2010 г. и е включена в Хонконгската фондова борса на 9 юли 2018 г. (1810.HK). Xiaomi е компания за потребителска електроника и интелигентно производство на смартфони и интелигентен хардуер, свързани с платформата „Интернет на нещата“ (IoT).

Възприемайки визията „Да бъдем приятели със своите потребители, да бъдем в техните сърца като любима компания“, Xiaomi непрекъснато се стреми към иновации, висококачествен потребителски опит и оперативна ефективност. Компанията създава впечатляващи продукти на разумни цени, осигурявайки възможност на всички по света да се радват на по-добър живот чрез иновативни технологии.

Xiaomi е една от водещите компании за смартфони в света. През септември 2023 г. MAU на MIUI достигна приблизително 623 милиона в световен мащаб. Компанията също така е създала водещата в света потребителска AIoT (AI+IoT) платформа с 699 милиона смарт устройства, свързани към нейната платформа към 30 септември 2023 г., с изключение на смартфони, таблети и лаптопи. Продуктите на Xiaomi се предлагат в повече от 100 страни и региони по света. През август 2023 г. компанията влезе в списъка Fortune Global 500 за пети път, класирайки се на 360-то място.

Xiaomi е част от Hang Seng Index, Hang Seng China Enterprises Index, Hang Seng TECH Index и Hang Seng China 50 Index. 

За повече информация за компанията, посетете https://www.mi.com/global/discover/newsroom.

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии