8.8 C
Пазарджик
събота, 20 април, 2024

Шанс за българските ученици да кандидатстват за космическия лагер Space Camp Turkiye

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Българските ученици имат уникална възможност да се включат в космическото приключение на Space Camp Turkiye 2024, което ще се проведе това лято в Измир, Турция.

Срокът за изпращане на творбите е до 10 март, а победителите ще спечелят шанса да прекарат незабравимо време в един от най-иновативните космически центрове в света, съобщиха от Центъра за творческо обучение.

Според правилата на конкурса в него участват ученици на възраст между 11 и 15 години, като някои от тях могат да спечелят и стипендия. Space Camp Turkiye е единственият учебно-тренировъчен лагер за Европа, Азия и Близкия Изток, където младежите могат да развият своите умения в областта на науката, технологиите и лидерството.

Темите на конкурса за 2024 година са вълнуващи и вдъхновяващи. Участниците могат да избират между създаването на рекламна кампания за космически туризъм, представяне на първото училище в Космоса или разглеждане на бъдещето на изкуствения интелект в космическите изследвания.

Центърът за творческо обучение е дългогодишен партньор на Space Camp Turkiye и е координатор на програмата за цяла България. Всяка година осигурява пълни и частични стипендии за най-добре представилите се в конкурса ученици с подкрепата на спонсори и общини партньори.

Програмата на Space Camp Turkiye е с продължителност една седмица и е изцяло на английски език, създадена е от специално подготвени обучители и специалисти. Участниците обличат скафандри, докосват се до истински тренажори за подготовка на астронавти, изпробват движенията в безтегловна среда, упражняват се в предната палуба на совалка, проектират колония на Марс. 

За 2024 година квотата за български участници е 200 деца и младежи. Кандидатурите се изпращат чрез онлайн формуляр. 

Източник:БТА

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии