Домашно забавление с мисъл за потребителите и грижа за природата

17.03.2023 12:56 1042 Коментари: / Добави коментар Редактор: Ангел Узунов Техно
Домашно забавление с мисъл за потребителите и грижа за природата

Грижата за планетата, на която живеем, става все по-належаща и обсъждана тема с всяка изминала година – както за потребителите, така и за бизнесите. Глобалното затопляне и влиянието на човечеството върху Земята не е нещо, което да се подценява, и все повече хора започват да се замислят за това какво могат да направят, за да намалят отпечатъка си и да се държат по-устойчиво спрямо природата. Как обаче можем да сложим рамка на това понятие и как да знаем кога усилията ни са достатъчни?

Всеки, който се стреми да живее устойчиво, се фокусира върху балансирания начин на живот – този, който прави ежедневието му по-лесно, но и запазва здравето на природата максимално. Състоянието на планетата ни изисква всеки да играе своята роля, преоценявайки и дори променяйки начина, по който живее, работи и играе. Като водещ производител на потребителска електроника, LG отдавна се старае да се отнася с уважение към природата, докато задоволява потребностите на потребителя. Това може ясно да се види в новите продукти за домашно забавление в последните години, включително първокласните OLED телевизори. Устойчивостта е включена във всеки етап от жизнения цикъл на LG OLED TV, от разработването на продукта до производството и употребата и дори изхвърлянето.

Много от телевизорите от следващо поколение на компанията използват панели, с признание за еко продукт от базираната в Швейцария SGS Société Générale de Surveillance SA, уважавана компания за тестване, инспекция и сертифициране, позиционирана в Женева.1 SGS констатира, че LG OLED панелите имат значителни показатели в ключови тестове, като намаляването на замърсителите на въздуха в помещенията, намаляването на употребата на опасни вещества и възможността за рециклиране.

Качеството на въздуха на закрито също може да бъде проблем за електронните устройства, поради потенциалните здравословни проблеми в следствие на летливите органични съединения (VOC), които могат да се отделят при генерирането на топлина. VOC емисиите на LG OLED панелите са с 50% по-малко от панелите на конвенционалните LCD телевизори. За разлика от някои висококачествени LCD продукти, панелите на LG OLED телевизорите не използват части, съдържащи опасни субстанции като кадмий и индиев фосфид. 

„Еко“ характеристиките на LG OLED до голяма степен са заслуга на уникалната самосветеща технология на дисплея, която позволява затъмняване и на ниво пиксел, нещо много важно за превъзходното качество на картината на телевизорите. Тъй като не изисква структура със задно осветяване, LG OLED използва по-малко компоненти (предимно изработени от пластмаса, една от основните причини за екологични проблеми) от LED-LCD телевизорите и така отделя по-малко замърсители на въздуха на закрито.
Освен това, панелите предлагат отлична ефективност на ресурсите и сравнително висок процент на рециклиране – всичко това, в следствие на последователните и широко обхватни усилия на LG за повишаване на устойчивостта във всички етапи от жизнения цикъл на продуктите си.

LG OLED телевизорите се грижат с внимание не само за околната среда и качеството на въздуха в помещенията, но и защитават очите на потребителите. Продължителното стоене на хората пред екраните може да увеличи напрежението и умората на очите. Това се дължи на трептенето на екрана и излъчването на синя светлина Известно е, че трептенето на екрана причинява умора на очите и главоболие, а след продължително излагане на тези ефекти, дори влошено зрение. Синята светлина пък може да доведе до смущения в съня, напрежение и сухота в очите, както и чувство на изтощение. При LG OLED обаче нито трептенето, нито синята светлина са проблем. Благодарение на усъвършенстваните OLED панели, OLED телевизорите на LG са без трептене и неприятни отблясъци от UL. Те са сертифицирани от TÜV Rheinland Eyesafe® за изпълнение на изискванията за ниска синя светлина, която е с близо 50% по-малко спрямо примиум LCD телевизионни панели с подобен размер.

Когато говорим за завладяващи домашни изживявания, качеството на звука е също толкова важно, колкото и качеството на картината. OLED телевизорите на LG не са единствените „еко“ продукти с оглед на планетата и потребителите. Всички ново въведени аудио решения на LG, не само предоставят динамичен, реалистичен звук, но демонстрират същия фокус и върху устойчивостта, на равно с този, който може да се види в телевизорите от следващо поколение.
Саундбар системите на LG използват рециклирани материали като например смола за външните корпуси на много от моделите, докато някои от тях са с плат от трико, направен от рециклирани PET бутилки. Освен това са и сертифицирани с Global Recycled Standard2. Всъщност, много от звуковите ленти на LG имат UL 2809 Environmental Claim Validation Procedure (ECVP) за Recycled Content, което е още една гаранция за потребителите, че тези продукти наистина са толкова екологични, колкото твърдят от компанията.

Като още една мярка за намаляване на въздействието си върху околната среда и отпадъците, LG използва екологични опаковки за цялата гама телевизори и саундбар системи. Използвайки предимно рециклирана формована целулоза и значително намалени количества EPS пяна и пластмаса, опаковките на продуктите имат сертификат за екологичен продукт от SGS.4 Като такива, звуковите ленти са признати от SGS за продукти с минимално въздействие върху околната среда, тъй като отделят по-малко замърсители на въздуха, съдържат малко опасни вещества и осигуряват висока степен на възможност за рециклиране. Нещо повече, опаковката е с дизайн на "L" форма, така че повече от саундбар системите да могат да се поберат в типичен камион за доставка, намалявайки емисиите на CO2.
LG продължава да приема за свой ключов ангажимент, разработването на продукти, които предоставят възможно най-завладяващото изживяване за домашно забавление, но винаги с мисъл за природата. Защото не е нужно удобството у дома да е причина за влошеното състояние на природата ни.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Бириманджаро започва на 2 юни
29.05.2023 18:39 77
Бириманджаро започва на 2 юни

От 2 до 4 юни в Пазарджик ще се проведе четвъртият фестивал за занаятчийска бира ...

Къщата-музей Райна Княгиня е най-посещаваният туристически обект през 2022 г.
29.05.2023 18:06 60
Къщата-музей Райна Княгиня е най-посещаваният туристически обект през 2022 г.

Поредно признание за делото и мястото на Райна Княгиня в историческата памет на б...

Жители на Мало Конаре с награди по програмата Граждански импулс
29.05.2023 17:47 270
Жители на Мало Конаре с награди по програмата Граждански импулс

Жители на най-голямото село в община Пазарджик – Мало Конаре бяха наградени...

ТМ+

ШЕДЬОВРИ НА ДОМАШНОТО ЗАБАВЛЕНИЕ И МОДЕРНИЯ ЖИВОТ: ЕВОЛЮЦИЯТА НА LG OLED ПРОДЪЛЖАВА
29.05.2023 14:27 86 Техно
ШЕДЬОВРИ НА ДОМАШНОТО ЗАБАВЛЕНИЕ И МОДЕРНИЯ ЖИВОТ: ЕВОЛЮЦИЯТА НА LG OLED ПРОДЪЛЖАВА

През изминалото десетилетие, LG затвърждава своето лидерство на пазара на първокл...

Ползите от лимоните
29.05.2023 13:27 115 Общество
Ползите от лимоните

Лимонът е яркожълт, цитрусов плод с кисел вкус. Оригинално произлизащ от територи...

Изграждайте мускули, хапвайки сьомга и кайсии
29.05.2023 11:09 154 Общество
Изграждайте мускули, хапвайки сьомга и кайсии

Знаете ли, че богатите на протеини храни са от съществено значение за изгражданет...

Хороскоп за 29 май
29.05.2023 09:41 226 Общество
Хороскоп за 29 май

Овен - Правите добро впечатление на шефа си и печелите доверието му. Посещ...