15.8 C
Пазарджик
неделя, 21 април, 2024

КАК LG OLED РАЗШИРЯВА РАЗБИРАНЕТО НИ ЗА ИЗКУСТВО

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

LG OLED, революционна иновация в производството на телевизори, може да се похвали с водеща лидерска позиция и експертиза, които продължават повече от десетилетие.

Докато есента обагря улиците в артистични цветове, LG OLED застава във фокуса на вниманието, представяйки се като най-доброто дигитално платно с безграничен потенциал, с несравнимо качество на картината и отличителни дизайни.

За да се усети LG OLED като посредник на изкуството, най-важен е цветът. След десетилетие на пионерство в областта на LG OLED технологията, интересът от редица художници и творци, които желаят да проучат възможностите на LG OLED, е голям. В стремежа си да разбере основната мотивация зад тяхната потребност, LG стига до извода, че „цветът“ е най-важният фактор, който ги привлича.

За един художник, представянето на точните нюанси и тонове на изображението е от съществено значение за усъвършенстването на едно произведение на изкуството – умение, което конвенционалните телевизори не притежават, особено за медийните артисти. Те не успяваха да постигнат желания оттенък на червения цвят по време на работата си с LCD и LED екрани, въпреки непрестанните усилия да го „нарисуват“, за да съответства на желания от тях нюанс. Но най-вече, идеалното възпроизвеждане на черното, си остава нещо, което е извън възможностите на тези екрани.

LG OLED се отличава с изумителните си нюанси на черното – характеристика, която получава признание от известния британско-индийски художник Аниш Капур. Той отбелязва способността на LG OLED да изобразява перфектния нюанс на черното. Аниш Капур, известен с увлечението си по черния цвят, притежава ексклузивните права върху Vantablack – материал, който поглъща светлината. Заслужава да се отбележи, че той избира да си партнира с LG OLED, отличаваща се, като единствената технология за телевизори, способна да постигне този нюанс, тъй като нейните спецификации позволяват на всички пиксели да се изключат напълно. За сравнение, LCD телевизорите разчитат на подсветка, която изисква източник на бяло, поради което дори при опит за изобразяване на черен цвят, дисплеите могат да излъчват слаба, мъглива светлина.

Аниш Капур не е единственият артист, впечатлен от съвършеното изобразяване на черния цвят при LG OLED телевизорите. В действителност, цветът е решаващ фактор и за няколко други забележителни колаборации на компанията. Например идеалният черен цвят има ключова роля в сътрудничеството на LG с Universal Everything. По време на изложбата „Transfiguration“ през 2020 г. LG получава уникалното запитване да направи напълно тъмно изложбено пространство – потенциално непреодолимо предизвикателство за други екрани. Това е постижение, което е възможно единствено благодарение на OLED. Резултатът е изумителен – създаващ илюзията, че обектите в картините се движат към публиката.

LG OLED демонстрира своята универсалност на висококонтрастната си картина и чрез изложби на 3D произведения на изкуството. Това е най-видно при забележителното сътрудничество със скулптора Barry X Ball, където чрез промяна на средата са създадени невероятни визуални изживявания. Известен като Микеланджело на съвременната скулптура, Barry X Ball си партнира с LG OLED, за да създаде сложно, изящно и детайлно произведение, вдъхновено от папа Йоан Павел II. LG OLED вдъхва живот на тази скулптура с великолепно 3D видео, със завладяващи детайли. Бари изразява особено силно възхищение от видеото, което създава уникална атмосфера, различна от опита му с материалните произведения на изкуството.

Чрез многобройни съвместни проекти и изложби с различни художници, LG OLED доказва, че е най-доброто дигитално платно. Те помагат на компанията да осъзнае, че тази технология е уникална и е способна да създаде най-доброто платно за изкуство, а най-изтънченият и елегантен подход за проявление на това, е чрез излагане на творбите на художниците пред очите на потребителите. Важно е да се спомене, че художниците са първите, които разпознават възможностите, предлагани от LG OLED. Подходът на LG е истинска симбиоза, при която изкуството разчита на технологията, а технологията – на изкуството.

Опитът, който компанията натрупва, отговаряйки на търсенето от страна на художниците в своите колаборации, в крайна сметка ще промени екраните които потребителите използват в домовете си. Изкуството също ще промени своя облик и скоро картините, които художниците създават, ще бъдат представени на OLED екрани.

LG OLED се придържа към мотото „Вдъхновяваме изкуството“, което позволява на артистите да развихрят въображението си и да създадат нов вид дигитално изкуство. LG има късмета да работи и с Frieze. През 2021 г., по време на подготовката на специалната изложба „LUX: New Wave of Contemporary Art“ в Лондон, едновременно се провежда и изложбата на Frieze. LG осигурява пространство за тестване на своята работа, което води до среща със Саймън Фокс, главен изпълнителен директор на Frieze. Прогресивният и приобщаващ дух на Frieze допълва идеално духа на компанията, а ангажиментът им за съвместна работа с художници, съвпада с мисията на LG като създатели на най-доброто дигитално платно в света.

През годините, LG спонсорира и редица художници чрез програмата си за награди LG Guggenheim Art and Technology Initiative, която се съсредоточава върху подбора и подкрепата на хора, които използват технологиите, за да развиват своето изкуство, но проектът надхвърля обикновеното спонсориране на изкуството. Стефани Динкинс, професор в университета Stony Brook University в Ню Йорк, е първият носител на наградата за творбата й, използваща изкуствен интелект (AI), за да хвърли светлина върху изкривения пейзаж на информацията, оформен от AI.*

LG продължава да представя вдъхновяващи арт събития, като се фокусира върху връзката между изкуството и технологията, чрез насърчаването на иновативните колаборации с артисти и изложби. За повече информация за партньорствата и колаборациите с проекта LG OLED ART, следете LGOLEDART.com.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии