36.9 C
Пазарджик
петък, 12 юли, 2024

Каква грешка правим, когато включим климатика в колата?

Първо трябва да изкараме горещия въздух навън

Лесен трик за охлаждане на вашия автомобил в нечовешките жеги, обзели голяма част от Европа, начело с България, разкриха експертите на AIR con. Той ще ви спести много нерви и пот, когато се качите в колата, напечена от слънцето до нечовешки температури.

Изчисления в Америка показват, че само час престой на слънце при температура на въздуха от 26 градуса може да покачи тази в купето до 50. Това прави предварителното охлаждане задължително. Веднага, след като влезете, спуснете всички прозорци надолу, за да позволите на горещия въздух да излезе навън.

След това поставете вентилатора да работи без активиран климатик. Накрая, след като температурата стане поносима, натиснете бутона за климатик и вдигнете прозорците, за да задържите хладината. Когато температурата падне до желаната, натиснете бутона за рециркулация.

Източник: Bulgaria On Air

Величка Ачева
Величка Ачева
Величка Ачева е част от екипа на Телемедиа от 1 април 2002 г., след кратко прекъсване се завръща в телевизията през 2019 г. Занимава се с журналистика още от студентските си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии