LG И AMWELL ДЕБЮТИРАТ СВОЕТО ПЪРВО СЪВМЕСТНО РЕШЕНИЕ ЗА ВИРТУАЛНА ГРИЖА

25.11.2022 10:56 95 Коментари: / Добави коментар Редактор: Ангел Узунов Техно
LG И AMWELL ДЕБЮТИРАТ СВОЕТО ПЪРВО СЪВМЕСТНО РЕШЕНИЕ ЗА ВИРТУАЛНА ГРИЖА

Глобалната компании за иновации LG Electronics (LG) обяви първото си съвместно решение с лидера в дигиталното здравеопазване Amwell®, разработено, за да разшири границите на дигиталните иновации в сферата и да адресира големите проблеми, пред които здравната система в САЩ се изправя – липсата на работна ръка.

Представен на HLTH 2022, Carepoint™ TV Kit от LG, се захранва от Amwell Converge™ платформа и използва наличните вече LG Healthcare телевизори в стаите на пациентите (водещ бранд телевизори за болниците и здравните заведения в САЩ), за да даде възможност на персонала да се грижи за пациентите, да ги наблюдава и дори да ги изписва напълно дистанционно, с което значително ще се намали обема на работата на здравните работници.

Новото решение, наречено Carepoint TV Kit 200L, е проектирано да разшири обхвата на медицинския персонал чрез виртуални визитации, оказване на помощ, наблюдение над изолирани пациенти. Това позволява задачи като приемане и изписване на пациентите, медицинскo съпоставяне, координацията между пациентите,  техните близки и лекарския им екип, да бъдат извършвани от една удобна локация, което да повиши ефективността, да намали времето за придвижване и визитации, да максимизира ресурсите и да оптимизира времето и пространството.

„Ние оглавяваме дигиталната трансформация в здравната система и болниците, като предоставяме иновативна платформа, която прави грижата по-виртуална, достъпна и ефективна, докато помагаме и за подобряването на качеството на грижата.“, споделя Атул Синг, генерален мениджър на Digital Health в LG Electronics. „Нашето ново TV Kit решение помага за облекчаване на предизвикателствата, с които болниците се борят всеки ден, като например за по-доброто управление на недостига на работна ръка, както и предоставяйки на медицинския персонал по-голяма гъвкавост и лесен достъп до пациентите.“

„Сблъскваме се с високо ниво на прегаряне на медицинските служители, както и финансови затруднения, и двете предизвикани от пандемията. Технологични иновации като тази могат да намалят натоварването на персонала и екипите и да подобри ангажираността им към пациентите, което съответно да доведе до по-добро обслужване и грижа за всички,“ казва Сюзън Уорти, Chief Marketing Officer в Amwell. „За нас е чест да продължим да разширяваме партньорството си с LG, работейки заедно, за да подобрим болниците и техния персонал чрез инструменти и иновации, необходими им да постигнат целите си.“

LG и Amwell обявиха, че си партнират за първи път през март 2022 година, като част от стратегическата визия на LG за създаване на нови, социално значими продукти и услуги за следващото поколение. LG е дългогодишен доставчик на смарт телевизори за болничните стаи в САЩ. Сега, глобалният технологичен гигант, разширява фокуса си върху иновациите и разширяването на портфолиото си в сферата на здравните грижи. Като отдаден партньор, LG се ангажира да работи с Amwell и тяхната платформа Converge, за да предостави обещаните иновации за подпомагане на здравеопазването. Към момента дигиталната Новото решение Carepoint™ е достъпно само за здравните учреждения в САЩ, но е глобално значима иновация, която ще промени начина, по който се гледа на здравното обслужване в световен мащаб.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Хебър добави точка в актива си
30.11.2022 21:41 67
Хебър добави точка в актива си

Хебър загуби от Халкабнк след над двучасова битка пред препълнената зала "Васил Л...

Пазарджик ще е домакин на Конференция за науки
30.11.2022 17:30 194
Пазарджик ще е домакин на Конференция за науки

На 4 декември Пазарджик ще бъде домакин на конференция за науки. Тя ще е част от ...

Доброто ражда добро
30.11.2022 16:37 392
Доброто ражда добро

В средата на месец ноември ви разказахме за една благородна инициатива свързана с...

ТМ+

Доброто ражда добро
30.11.2022 16:37 392 Гледна точка
Доброто ражда добро

В средата на месец ноември ви разказахме за една благородна инициатива свързана с...

Най-големите ни спортисти в подкрепа на Наско
30.11.2022 15:45 424 Общество
Най-големите ни спортисти в подкрепа на Наско

4-годишният Наско е със съдово-венозна малформация и се нуждае от операция и лече...

Продрум Димов се срещна с ученици от българското училище в Лондон
29.11.2022 14:50 154 Култура
Продрум Димов се срещна с ученици от българското училище в Лондон

В БУ „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон се състоя ср...

Пожар остави младо семейство от Синитово без дом
28.11.2022 16:22 8940 Общество
Пожар остави младо семейство от Синитово без дом

"Черният петък" се оказва буквално черен за младо семейство от село Синитово. Пож...