27.8 C
Пазарджик
събота, 13 юли, 2024

LG ОБЯВЯВА ФИНАНСОВИТЕ СИ РЕЗУЛТАТИ ЗА ПЪРВОТО ТРИМЕСЕЧИЕ НА 2023 ГОДИНА

Първото тримесечие на годината е с втори най-добър приход и силна рентабилност – отражение на действията на компанията за надграждане на бизнес портфолиото и подобряване на оперативната ефективност.

СЕУЛ, 27 април 2023 — LG Electronics Inc. (LG) обяви приходи за първото тримесечие на 2023 г. в размер на 20.4 трилиона Южнокорейски вона – втори най-високи приходи за първо тримесечие, с оперативен приход от 1.5 трилиона Южнокорейски вона – трета най-висока печалба за първо тримесечие в историята на компанията. Рекордните продажби са отражение на стремежа на компанията да подобри своята бизнес структура и оперативна ефективност, докато печалбата е повлияна от предизвикателните икономически условия в момента.

LG Home Appliance & Air Solution Company генерира приходи за първо тримесечие в размер на 8.02 трилиона Южно-корейски вона с оперативна печалба от 1.02 трилиона Южнокорейски вона. Секторът отбелязва най-високите си приходи за първо тримесечие с оперативна печалба надвишаваща 1 трилион Южнокорейски вона за първи път. Очаква се бизнесът с домакински уреди да продължи своето нарастване, фокусирайки се върху B2B сегмента и ускорявайки сегмента на услугите, включително услугите за наем и грижа, които достигат среден годишен ръст от 30% в Южна Корея през последните 5 години.

LG Home Entertainment Company отбелязва продажби за първото тримесечие в размер на 3.36 трилиона Южнокорейски вона и оперативен приход от 200.3 милиарда Южнокорейски вона. Рентабилността в сектора се подобрява благодарение на ефективното управление на оперативните разходи чрез усъвършенстване на прогнозното търсене.

LG Vehicle component Solutions Company постига продажби за първото тримесечие в размер на 2.39 трилиона Южнокорейски вона и оперативна печалба от 54 милиарда. Бизнес секторът регистрира най-високите си приходи за първо тримесечие в историята си. Продължавайки рентабилния моментум от четвъртото тримесечие на изминалата година и усилията за засилване на международната верига от доставки, води до продължаващо нарастване на рентабилността и в Q1 на 2023 г., като стойността на всички акумулирани поръчки за авто части достига 80 трилиона Южнокорейски вона.

LG Business Solutions Company отбелязва подобрение в приходите си първото тримесечие, които достигат 1.48 трилиона с оперативна печалба от 65.7. милиарда.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии