1.9 C
Пазарджик
четвъртък, 22 февруари, 2024

LG OLED TV: ДЕСЕТИЛЕТИЕ НА ВЪРХА БЕЗ ПРИЗНАЦИ ТОВА ДА СЕ ПРОМЕНЯ

LG са признати за своето лидерство и продължаваща водеща роля на пазара на OLED телевизорите. Тази година, празнувайки десетилетие на отличие и иновации в потребителското изживяване, LG OLED остава топ изборът в сектора на първокласните телевизори, благодарение на ненадминатия контраст, който предоставя, позволявайки перфектно черно и реалистични цветове, както и безпрецедентна гъвкавост и тънък дизайн.

Според Omdia, агенция за проучване на пазара, LG води значително на пазара за OLED телевизори за първото тримесечие на 2023, като държи приблизително 60% от пазарния дял на всички доставки.

Телевизорите LG OLED към момента се продават в 130 държави, което ги прави най-широко достъпните OLED телевизори в света. Миналата година, общо акумулираните доставки на LG OLED телевизори (от пускането им на пазара през 2013 година) надвишава 15 милиона бройки, което прави LG първата компания, достигнала това впечатляващо ниво за OLED телевизори.

В допълнение, LG държи повече от 70% от пазара за ултра широките OLED телевизори – от 70 инча и нагоре – през първото тримесечие на тази година. Компанията затвърждава силните си позиции в сектора на първокласните ултра широки телевизори с водещи в индустрията решения като 97-инчовия LG SIGNATURE OLED M (модел M3), който е първият в света потребителски телевизор с безжично кабелно решение с възможност за видео в реално време и аудио предаване на до 4K 120Hz.

Комбинираните доставки на OLED и LCD телевизори от LG през първото тримесечие се равняват на 5.5 милиона бройки, от които OLED телевизорите наброяват 738 000. Нещо повече, по приходи LG държи 17,1% дял от глобалния пазар за телевизори за първото тримесечие на тази година1.

Делът на компанията на международния пазар за телевизори е намалял леко през последното тримесечие спрямо същия период през 2022 година. Това се дължи основно на намаляващото търсене в глобален мащаб, както и по-големия фокус, който LG поставят върху управлението на риска на акциите. Въпреки това, продажбите на телевизори LG OLED остават стабилни, представлявайки повече от 30% от всички продажби на компанията през първото тримесечие на 2023 година.

Междувременно, общите международни доставки на телевизори през първото тримесечие достигат 46,52 милиони бройки, най-ниската регистрирана стойност спрямо същия период, от 2009 година до сега. Въпреки това, Omdia очаква подобряване на стойностите за втората половина на 2023 година и предвижда доставките да достигнат 205,51 милиона бройки до края на годината – малко увеличение спрямо предходната.

Очаква се секторът на OLED телевизорите също да претърпи подем. Omdia предвижда, че по приходи телевизорите OLED ще държат 46,1% от пазара на примиум телевизорите (на стойност 1 500 $ и нагоре) до края на годината, което е увеличение от 10% спрямо 2022 година (тогава те държат 36,7% от пазарния дял по същите критерии). Това рязкото възкачване на OLED телевизорите е очаквано, предвид навлизането на пазара на някои нови компании.2

LG предлага все по-разнообразна гама от OLED телевизори с различни размери на екрана – от 42 до 97 инча – 8K и 4K опции, както и отличителен дизайн, от който потребителите могат да избират. С множество удобни и подобряващи функции в арсенала си, OLED телевизорите на компанията предоставят уникално потребителско изживяване и зрителско потапяне от следващо ниво.

Примиум серията на LG OLED телевизорите включва и LG OLED evo сериите, които предлагат по-ярки, по-реалистични изображения, както и LG Lifestyle Screens, които комбинират впечатляващо качество на картината с отличителен дизайн, който добавя нотка финес на всяко пространство в дома. Тази година, компанията ще продължи да разширява достъпността на серията LG OLED Objet Collection Posé – част от семейството на Lifestyle Screen – като продуктите ще са налични в общо 40 държави по целия свят.

LG OLED са отличавани на годишните CES Innovation Awards награди в продължение на 11 последователни години3 и получават широко признание от ключови издания, включително няколко “Best TV of the Year” награди и безброй коментари, определящи ги като „най-добрият телевизор, който някога съм тествал“, „истинско великолепие“ и „царят на телевизорите.“

LG работи неуморно през последното десетилетие, за да реализира безграничния потенциал на OLED. Чрез градация върху вече постигнатото, компанията ще продължи да създава и иновира и през следващите 10 години, откривайки все повече от почти безбройните възможности, които самосветещата технология има, за да предостави още по-добро потребителско изживяване.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии