LG ПОКАЗА ЛИДЕРСТВО В РЕВОЛЮЦИОННАТА 6G THZ ВРЪЗКА

22.09.2022 13:08 334 Коментари: / Добави коментар Редактор: Ангел Узунов Техно
LG ПОКАЗА ЛИДЕРСТВО В РЕВОЛЮЦИОННАТА  6G THZ ВРЪЗКА

LG Electronics (LG) затвърди глобалното си лидерство в технологиите за мобилни мрежи, като завърши успешен тест на безжично предаване и приемане на 6G terahertz (THz) данни – в честотен диапазон от 155 до 175 GHz – и дистанция от над 320 метра в открита среда.

Важната стъпка, постигната на 7 септември във Fraunhofer Heinrich Hertz Institute (HHI) в Берлин, Германия, е ключов момент за комерсиализирането на 6G THz за открити и закрити градски зони, тъй като референтното покритие на клетките на базовите станции за градски макро клетки е с разстояние от приблизително 250 метра на открито. Освен това е и значителен скок в сравнение с месец август през миналата година, когато LG доказа, че може да предава 6G THz данни на дистанция от над 100 метра на открито.

6G, която използва ultra-wideband честоти, има сравнително малък обхват и може да се наблюдава загуба на мощност от предаването до приемането. За да разрешат този проблем, LG, Fraunhofer HHI, и Fraunhofer Institute for Applied Solid State Physics (IAF) проектират заедно усилвател на мощност, който може да увеличи силата на предаването, и усилвател на приемника с нисък шум, който подобрява качеството на входящия сигнал.

Използван в скорошна демонстрация, многоканалния усилвател на мощност на организацията има сила от над 20dBm, което е увеличение от над 5dBm в сравнение с решението на LG и Fraunhofer HHI & IAF при предишния им тест. Използван е и усилвател на приемника с нисък шум, който минимизира генерирания шум при приемания сигнал. Тези нови технологии са интегрирани в последния модулен дизайн на LG, който е много подходящ за бъдещо производство на IC (Integrated Circuit), за да улесни пътя до последваща комерсализация.

„С успеха на последната ни демонстрация, ние сме една стъпка по-близо до реализирането на 6G скорост от 1 terabit (TB) в секунда както във вътрешни, така и във външни градски райони,“ каза д-р Ким Бьонг-хун, технически директор и изпълнителен вице-президент на LG Electronics. „LG ще продължава да си сътрудничи с изследователски институти и индустриални иноватори, за да затвърди още повече своето лидерство в 6G технологиите. Очакваме 6G да бъде ключов двигател за бъдещите бизнеси и нови потребителски изживявания и няма друго място, на което искаме да бъдем, освен в челните редици на нейното развитие.“

LG планира да обяви пълните резултати от последния си 6G комуникационен тест и да представи обобщение на технологичното развитие до момента, на предстоящия 6G Grand Summit, насрочен да се проведе в LG Science Park в Сеул на 23 септемрви. Компанията ще е домакин на събитието в партньорство с Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) и Korea Research Institute of Standards and Science (KRISS).

Дискусиите относно стандартизацията на 6G мрежата, се очаква да започнат около 2025 година, а комерсализацията на технологията е планирана за 2029 година. В сравнение с 5G безжичната мрежа, 6G ще предостави по-добра скорост за предаване на данни с по-ниска латентност и по-висока надеждност.

Международните компании се надпреварват да навлязат в 6G пространството, имайки предвид ключовата роля, която ще играе в създаването на иновации от всякакъв вид, от ултра-реалистични мобилни холограми до следващата фаза на IoT (Internet of Things) и амбиентните компютри, които ще предоставят по-адаптивни, персонализирани изживявания чрез органичното свързване на хора, предмети и пространства.

За да подсигури лидерството си в 6G, LG активно си сътрудничи с уважавани изследователски институти, университети и бизнеси от целия свят. Компанията цели да наложи ‘R&D кооперационни насоки’ за ключовите 6G технологии, работейки ръка за ръка с организации, сред които Fraunhofer HHI& IAF, KAIST, KRISS и Keysight Technologies, Inc., за да ускори налагането на безжични мрежови комуникации от следващо поколение.

Нещо повече, през юни 2021 година, LG бе избрана от Next G Alliance, инициатива на Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS), да ръководи работна група, която да обсъжда 6G технологиите и да ръководи посоката на 6G телекомуникационните услуги.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Ветровита и студена събота
04.02.2023 09:02 32
Ветровита и студена събота

Утре над страната ще преобладава облачно и ветровито време. На много места в Севе...

Над 500 семейства с отстъпка от местни такси заради успешните си деца
03.02.2023 18:00 331
Над 500 семейства с отстъпка от местни такси заради успешните си деца

С промени в наредбата за местните такси и цени в община Пазарджик родителите на д...

Зимни музикални вечери започнаха с Панчо Владигеров и Рахманинов
03.02.2023 17:31 137
Зимни музикални вечери започнаха с Панчо Владигеров и Рахманинов

В Пазарджик започна най-дългогодишният фестивал, организиран в града „Зимни...

ТМ+

Зимни музикални вечери започнаха с Панчо Владигеров и Рахманинов
03.02.2023 17:31 137 Култура
Зимни музикални вечери започнаха с Панчо Владигеров и Рахманинов

В Пазарджик започна най-дългогодишният фестивал, организиран в града „Зимни...

Изложба разкрива успешния път на Симфоничен оркестър Пазарджик
03.02.2023 16:24 169 Култура
Изложба разкрива успешния път на Симфоничен оркестър Пазарджик

Десетки снимки, предоставени от Цветан Аджеларски - един от първите музиканти в о...

Хубав филм и LG домашно кино - формула за страхотен Свети Валентин вкъщи
03.02.2023 14:34 55 Техно
Хубав филм и LG домашно кино - формула за страхотен Свети Валентин вкъщи

Един от най-нежните празници бързо заема място в мислите ни и влюбените започват ...

Днес не се дава нищо назаем
03.02.2023 09:28 500 Общество
Днес не се дава нищо назаем

На 3 февруари православната църква почита Свети Симеон Богоприимец и Анна пророчи...