11.9 C
Пазарджик
петък, 24 май, 2024

LG ПРЕДСТАВЯ СВОЯ 2022-2023 ОТЧЕТ ЗА УСТОЙЧИВОСТ

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

Компанията подчертава своите шест стратегически задачи за управление на ESG, фокусирани върху постигането на ‘3C’ за планетата и ‘3D’ за хората

LG Electronics (LG) обяви публикуването на своя 2022-2023 Sustainability Report – отчет за устойчивост, който официално очертава постиженията на компанията и стратегията ѝ за всяка сфера на шестте стратегически задачи, внимателно зададени, за да спомогнат реализирането на ESG визията Better Life for All – както за потребителите, така и за акционерите по целия свят.

Компанията се фокусира върху две големи области: ‘3C’ за планетата, които се отнасят към въглеродна неутралност (Carbon neutrality), кръговрат (Circularity) и чисти технологии (Clean technology), както и ‘3D’ за хората, което включва дизайн за всички (Design for all), удовлетворяващо работно място (Delightful workplace) и разнообразие и равноправие (Diversity & inclusion).

3C за планетата: въглеродна неутралност, кръговрат и чисти технологии

Тази година, международните обекти на LG регистрират общи глобални емисии на директните (обхват 1) и индиректните (обхват 2) парникови газове (GHG) на стойност 92.7 милиона тона,* което е с 22 милиона тона по-малко спрямо предходната година – този спад е следствие на ангажимента на LG да постигне нулеви стойности (директни и индиректни) до 2030.

Компанията регистрира и коефициент на възобновяемата енергия от 8,2%, което е резултат на мисията на LG да използва единствено възобновяема енергия във всички свои обекти до 2050 след успешното ѝ включване към RE100 (Renewable Energy 100), инициатива, която насърчава бизнесите да преминат към 100% възобновяема енергия.

Компанията също така ускорява намаляването на въглеродните емисии в етапа на употреба на техните продукти, като разширява приложението на високо-ефективни природосъобразни технологии. Приблизително 80% от всички въглеродни емисии на LG идват при използването на техните продукти и включва индиректни емисии (обхват 3), които се генерират извън оперативните обекти на компанията. Миналата година въглеродните емисии на функционалните единици на 7 от най-продаваните продукти, които се равняват на 80% от въглеродните емисии, генерирани в етап на продуктова употреба, са намалели с 13.1% спрямо 2020 година. Въглеродните емисии на функционалните единици се отнасят до стойността, получена при делението на количеството GHG, емитирано по време на средния период на употреба на продукта, на функционалната единица на продукта. Например, GHG емисиите на един хладилник се измерват в литри, а тези на пералните машини – на килограм. В допълнение, през 2021 година LG се превърна в първия южнокорейски производител на уреди, чиято цел за редуциране на GHG емисиите в етапа на използване на продукта (обхват 3), е валидирана от Science Based Targets initiative (SBTi).

За да създаде кръгова екосистема, през изминалата година компанията възстановява общо 472 876 тона електронен отпадък от 52 държави. От 2006, LG възстановява общо 3 992 768 тона електронен отпадък. От 2022, стойността на рециклираната пластмаса, използвана в продуктите на компанията, достига 32 987 тона, което е 25% повече спрямо стойностите през 2021 година. Нещо повече, обектите на LG в Южна Корея наскоро получиха своята Zero Waste to Landfill (ZWTL) верификация.

3D за хората: дизайн за всички, удовлетворяващо работно място и разнообразие и равноправие

LG приоритизира и достъпността, интегрирайки функции за гласовото разпознаване и гласовото насочване в своите най-използвани продукти, както и дистрибутира брайлови стикери, които могат да се прикрепят към всеки домакински уред на LG. Компанията планира и да разшири концепцията си за универсален дизайн – продукти, създадени по начин, който ги прави изключително лесни за употреба от всеки – като цели прилагането му към всички новопроизведени продукти отсега нататък.

Миналата година компанията проведе проучване върху своите доставчици от най-високо ниво, относно използваната от тях енергия и въглеродните им емисии, като след това потвърди данните чрез трета страна. От тази година LG повишава осведомеността сред ръководителите и служителите на своите партньори чрез образователна програма за въглеродна неутралност. Общо 152 доставчици са взели участие в програмата през първата половина на тази година.

В допълнение, в съответствие с международните стандарти Responsible Business Alliance (RBA), компанията предоставя и подкрепа чрез проверка на ESG сертификацията от трета страна, за да отговори превантивно на ESG рисковете на доставчиците в области като труд, околна среда, етика, както и здраве и безопасност. В началото на тази година обхватът е разширен, за да включва партньори, базирани не само в Корея, но и по целия свят.

Разширяване на ролята на ESG комитета

LG продължава да разширява ролята на ESG Committee, който отговаря пред борда на директорите за интернализирането на ESG управлението. Комитетът, съставен от 4 независими директори и един изпълнителен директор, се управлява от председателя Сео Сеунг-лу, независим директор, който беше назначен на позицията по-рано през годината.

Миналата година, за да осигури прозрачност в менижирането на борда на директорите и управляващата структура, ESG комитета постанови насоки за независимост, разнообразие и експертиза на независими директори, както и Харта за корпоративно управление.

От 2006 година компанията публикува отчет за устойчивост всяка година. От миналата година, заедно с LG ESG Fact Book, която очертава целите, дейностите и ефективността на управлението на ESG, компанията публикува и ESG Story Book, която помага на потребителите и акционерите да разберат ESG дейностите на LG в по-интригуващ формат на история.

За да изтеглите 2022-2023 Sustainability Report на LG, посетете https://www.lg.com/global/sustainability/reports

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии