LG ПРЕДСТАВИ АНГАЖИМЕНТА СИ ЗА ПОСТОЯНСТВО В ИНОВАЦИИТЕ

11.01.2023 14:50 332 Коментари: / Добави коментар Редактор: Ангел Узунов Техно
LG ПРЕДСТАВИ АНГАЖИМЕНТА СИ ЗА ПОСТОЯНСТВО В ИНОВАЦИИТЕ

На пресконференцията си, LG World Premiere, на CES 2023 в Mandalay Bay Convention Center в Лас Вегас, Невада, САЩ, LG Electronics (LG) и Уилям Чо, CEO на компанията, представиха продължителните усилия на организацията  да създават иновации за по-добър живот и по-устойчиво бъдеще за всички ни.

Затвърждавайки ангажимента на компанията да поемат нови предизвикателства, въпреки несигурностите, Чо откри шоуто, като подчерта, че LG знае и наистина вярва, че отговорите винаги се крият в потребителите. „Началото и краят на всички иновации са нашите потребители и именно с тези иновации, ние искаме да накараме клиентите си да се усмихнат,“ продължи Чо.

Ориентирани към клиента иновации за по-добър живот
Главният изпълнителен директор Чо подчерта ангажимента на LG към предоставянето на добавена стойност за потребителите си чрез представянето на революционни иновации, като например LG OLED – продукт, който завинаги промени зрителското изживяване на потребителите. Дори сега, празнувайки своята 10-та годишнина, LG OLED продължава да поставя нови индустриални стандарти за качество на картината и безпрецедентно потребителско изживяване. За да го разшири още повече и да позволи на потребителите на LG телевизори да преосмислят зрителското си изживяване, компанията работи активно с партньори, заедно с които да представи различни интерактивни услуги през LG телевизорите, включително онлайн обучителната платформа MasterClass, фитнес  приложението MaxPro и метавселената Sansar.

Уилям Чо хвърли светлина и върху сектора за мобилност, където след усилена работа, компанията се наложи като един от предпочитаните партньори за иновации в индустрията, благодарение на бизнес решенията си за автомобилни компоненти. LG се присъдени успешно към някои от най-ключовите автомобилни брандове, използвайки познанията за своите клиенти от потребителската електроника, усъвършенстваните технологии и разнообразните си сфери на експертиза, за да задвижи потребителското изживяване в автомобила напред.

Освен това, г-н Чо говори и за LG ThinQ UP, нова категория развиващи се домакински уреди, които предлагат уникални възможности за надграждане и персонализация. Първокласната гама включва революционни продукти като LG хладилник MoodUP™, който може да променя цвета си, за да пасне на предпочитанията, настроението или кухненския декор на притежателите му.

Бъдещи бизнес решения, които разширяват потребителското изживяване
Главният изпълнителен директор Чо подчерта целта на компанията да предостави ‘First‘, ‘Unique’ и ‘New’ потребителско изживяване за всички свои продукти и решения, за да предостави по-добър живот. За да разшири потребителското изживяване към повече сфери, компанията работи и с различни вътрешни програми за насърчаване на иноватори и да вдъхновяви служителите на LG да се адаптират смело към новите предизвикателства.

На CES, LG представи някои нови продукти, разработени под управлението на LG Labs, новия проект на компанията, който обхваща продукти, услуги и маркетинг анктивности, базирани на експериментални идеи и креативни концепции както от вътрешни, така и външни за бранда източници: ‘Hover Gym’, фитнес решение, което използва технология за контрол на двигателя, позволявайки на потребителите да тренират, без допълнителни дъмбели; ‘excicle’, решение за домашни тренировки, което осигурява изключително изживяване при колоезденето на закрито; ‘brid.zzz’, оптимално решение за грижата за съня, което регистрира мозъчните вълни, за да създаде пулсирания, който помага на потребителите да се отпуснат; и ‘pluspot’, платформа за услуги, която дава награди, когато личните транспортни устройста, като електрически велосипеди и електрически скутери, се включат към своите безжични станции за зареждане.

LG разширява своето бизнес портфолиo, за да обхване нови области, като зареждане на електрическите автомобили, дигитално здравеопазване, услуги за съдържанието на webOS платформата. В същото време, компанията увеличава инвестициите си в ключови „технологии на бъдещето“, включително AI и 6G, както и стартира колаборации със стартъп компании през LG NOVA (LG North American Innovation Center).

Главният изпълнителен директор подчерта и продължаващите усилия на компанията за стратегически партньорства с лидерите на широк спектър индустрии. Особено в сектора за съдържание, компанията работи отблизо с много ключови партньори, за да осигури повече съдържание за потребителите си.

На конференцията, Чо представи един от ключовите партньори на LG в сектора за съдържание – Том Раян, президен и главен изпълнителен директор на Paramount Streaming. Г-н Раян се включи, за да даде гласност на общите усилия на двете компании да осигурят изключително изживяване на десетки милиони потребители по целия свят. „Pluto TV, водещата безпларна стриминг телевизионна услуга, разширява интеграцията на нашите канали за LG Channels, добавяйки над 100 канала глобално, още това тримесечие,“ сподели главният изпълнителен директор Том Раян. Г-н Раян завърши изявлението си, като сподели, че двете компании ще продължат да разширяват обхвата на партньорството си и да увеличават капацитета си заедно през 2023 година.

Залог за създаване на по-добро бъдеще
На финала на своята презентация, Чо затвърди ангажираността на LG като отговорен корпоративен гражданин, който цели да осигури едно по-устойчиво бъдеще, наблягайки на фокуса на компанията към по-добър живот за всички. Усилията на компанията включват Global IT Challenge for Youth with Disabilities (GITC), което от 2011 дава възможност на над 4 000 младежи да усъвършенстват умения в технологичния сектор с цел да елиминират дигиталните ограничения за хората с увреждания.

Главният изпълнителен директор спомена и обещанието, което компанията дава, да повиши достъпността на LG продуктите и услугите, за да осигури по-лесна употреба от хората с увреждания и по-възрастните. Водени от обратната връзка от LG ‘Disabled Advisory Group’ – която работи от 2021 и е съставена от членове с различни способности и експерти по достъпността – компанията непрекъснато въвежда нови продукти, които могат, без трудности, да бъдат използвани от всички. В Южна Корея компанията въвежда различни мерки, за да засили достъпността, като например разработването на ръководства за продуктите, които използват аудио и жестомимичен език, разпространяване на брайлови стикери за уредите, както и управление на консултантски центрове на жестомимичен език.

В съответствие с това, главният изпълнителен директор обяви четирите финалиста от първите награди LIFE’S GOOD AWARD, предизикателство за иновативни проекти, стартирано от компанията, за да разпространи Life’s Good визията си и да вдъхнови иноваторите, решени да работят за подобряване на живота на хората и на планетата като цяло. Финалистите – Day1Lab, Dot Inc., NONA Desalination и SOLUTUM – ще получат подкрепата на LG, за да усъвършенстват и стартират своите креативни решения, за да създадат по-добър живот за всички. След като всички четири отбора разкажат своите идеи за последен път на 16 януари в LG Sciencepark в Сеул, Корея, обща печалба от 1.05 млн. долара ще бъде разделена межди четирите победителя, според класирането на наградите.

Посетете сайта на LG за CES (www.LG.com/CES2023) и LG Global YouTube channel за повече информация за това какво подготвя компанията за CES 2023, както и да следите всички новости на събитието (5 – 8 януари).

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Днес на места със слънце и температури около 10 градуса
11.12.2023 08:03 26
Днес на места със слънце и температури около 10 градуса

Днес ще бъде предимно слънчево, но преди обяд на места в низините и котловините щ...

Стефан Марков е носител на наградата на Сдружението на предприемачите Предприемач на годината
10.12.2023 17:40 129
Стефан Марков е носител на наградата на Сдружението на предприемачите Предприемач на годината

На тържествена церемония Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Па...

Стойко Стефанов: Задълженията на Белово се доближават до бюджета на общината
10.12.2023 16:23 403
Стойко Стефанов: Задълженията на Белово се доближават до бюджета на общината

Задълженията на Белово доближават до размера на бюджета на община. Това съобщи в ...

ТМ+

Хороскоп за 10 декември
10.12.2023 11:18 309 Общество
Хороскоп за 10 декември

Овен - Не ограничавайте инициативата си. Ако ви е необходимо да привлечете...

Хороскоп за 9 декември
09.12.2023 11:53 363 Общество
Хороскоп за 9 декември

Овен - Върнете се още веднъж към всичко изоставено и изостанало. Изяснете си пр...

Отличиха заслужилите художници за 2023 г.
08.12.2023 18:21 1933 Култура
Отличиха заслужилите художници за 2023 г.

70 творби на 28 автори са включени в годишната изложба на пазарджишките художници...

Motorola представи специално издание на устройствата razr 40 ultra и edge 40 NEO - единствените смартфони на пазара в цвета на 2024, обявен от Pantone.
08.12.2023 16:40 253 Техно