23.9 C
Пазарджик
петък, 14 юни, 2024

LG СЕ ПРИСЪЕДИНЯВА КЪМ ИНИЦИАТИВАТА RE100, КАТО СЕ АНГАЖИРА ЗА ПРЕХОД КЪМ ВЪЗОБНОВЯЕМА ЕНЕРГИЯ

Ускорявайки процеса към въглеродна неутралност, компанията продължава усилията си за реализиране на визията на ESG за „по-добър живот за всички“.

LG Electronics (LG) се присъедини към RE100 (Renewable Energy 100) – глобална инициатива, която насърчава бизнес предприятията да преминат към 100% възобновяема енергия за всички свои електрически потребности. Решението да стане член на RE100 е още един пример за силната ангажираност на компанията към устойчивото развитие и към спазването на отговорностите си като глобален корпоративен гражданин.

Компанията е финализирала плановете си за приспособяване на всички свои бизнес обекти към 100% възобновяема енергия до 2050 г. За да постигне тази цел, LG постепенно ще увеличи използването на електроенергия от възобновяеми източници, като слънчева и вятърна енергия: до 60% до 2030 г. и 90% до 2040 г., за да достигне целта си от 100% до 2050 г.

Наред с разпространението на генерирането и използването на възобновяема енергия чрез инсталацията на високоефективни соларни панели в офисите и производствените съоръжения на LG, компанията ще прилага различни допълнителни мерки, като придобиване на сертификати за възобновяема енергия (REC), подписване на споразумения за закупуване на енергия от възобновяеми източници (PPA), както и заплащането на зелената премия на Korea Electric Power Corporation (KEPCO) в Южна Корея.

Като част от продължаващите си усилия в тази насока, миналата година LG подписа директно PPA с GS EPS, корейска компания за производство на електроенергия, за изграждане на слънчева електроцентрала с размер на три футболни игрища на покрива на съществуващата интегрирана производствена сграда в LG Smart Park в Чангвон, Южна Корея, до 2025 г. Някои соларни панели вече са монтирани и генерират енергия за избрани сгради от декември миналата година. По света компанията е поставила соларни панели на покривите на няколко от своите офиси, включително комплекса LG Sciencepark в Сеул, Южна Корея; кампуса North American Headquarters в Ню Джърси, САЩ; офис сградата на LG India в по-голямата част на Нойда, Индия; и фабриката за домакински уреди Rayong в Тайланд.

LG вече е изготвила планове за ускоряване на прехода към възобновяема енергия и за ускоряване на процеса към въглеродна неутралност. С преминаването към възобновяема енергия, компанията намалява и непреките въглеродни емисии (цел 2), генерирани при използването на енергия. През 2019 г. LG обяви програмата си Zero Carbon 2030, с която цели да постигне нетни нулеви (преки и непреки) емисии на въглероден диоксид (цел 1 и 2) до 2030 г.

„Чрез непрекъснати усилия и иновации, LG е на път да постигне целите си за преминаване към 100 процента възобновяема енергия и се превръща във въглеродно неутрален бизнес“, каза Лий Сам-су, главен стратегически директор в LG Electronics. „LG остава напълно ангажирана с реализирането на своята ESG визия – създаване на по-добър живот за всички.

Таня Кабурова
Таня Кабурова
Таня Кабурова става част от екипа на Телемедиа отново през 2020г. Занимава се с журналистика от 19 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии