LG SOUNDBAR системи с визия за устойчиво бъде-ще

25.03.2023 12:17 431 Коментари: / Добави коментар Редактор: Телемедиа Техно
LG SOUNDBAR системи с визия за устойчиво бъде-ще

LG Electronics (LG) е компания, която усилено работи, за да създаде иновации, които подобряват живота на всички както днес, така и в бъдеще, като се стреми да го направи по-зелено и по-устойчиво.

За целта компанията полага усилия при разработването на всички свои продукти. Добрите практики на компанията при разработването, опаковането и дистрибуцията на LG OLED телевизорите е добре позната, но усилията на компанията в производството на саундбар системите им, не са по-малко. Те могат да се похвалят с устойчиви практики в няколко направления – оползотворяване на отпадъците и рециклиране; енергийно-ефективно музикално изживяване; устойчив дизайн на продуктите; еко опаковка.

Саундбар продуктите са специално разработени с мисъл към околната среда във всеки етап от жизнения цикъл – от производството до изхвърлянето на продуктите, като целият този процес е екологично сертифициран.

Продуктите са разработени с вътрешни части от рециклирана пластмаса, благода-рение на което саундбар системите на LG получават сертификат от UL за продук-ти, покриващи ECV (Environmental Claims Validation - програма за потвърждаване на твърденията относно еко устойчивостта им). Валидирането към програмата е още едно доказателство, че компанията използва по-екологичен подход в произ-водството и на саундбар продуктите си.

Конструкцията им също е внимателно обмислена, като LG предприема стъпки, за да гарантира, че всички техни продукти използват все повече рециклирани мате-риали. Global Recycled Standard удостоверява, че използваният материал е полиестерно трико, изработено от пластмасови бутилки. С тази своя стъпка LG успяват да дадат нов живот на един от най-големите замърсители за еднократна употреба.

В разработването на екосъобразни опаковки LG влагат също толкова усилия. Ку-тиите на саундбар системите са с преосмислен, интелигентен дизайн, с променена форма и по-малки размери. Саундбарът и високоговорителят са наредени по нов начин в новата кутия с L-образна форма, което позволява доставка на повече продукти наведнъж. Това означава по-малко камиони на пътя и следователно по-ниски емисии на CO2. Именно опаковките са в основата и на още един еко сертификат, който саундбар системите на LG получават – SGS ги сертифицира като екологичен продукт, тъй като вътрешната опаковка използва рециклирана формована целулоза вместо EPS пяна (стиропор) и найлонови торбички. Тази екологична алтернатива опазва с не по-малка сигурност продукта вътре, докато едновременно с това е благоприятна за природата.

Така, с всяка своя стъпка, LG доказват, че създават своите продукти за домашно забавление не само с мисъл за иновациите и напредването на технологиите, но и с мисъл за опазването на планетата ни. С авангардната си технология крайната цел на LG е да повлияе на промяната в околната среда и да подобри живота на своите потребители. LG продължава да работи за обществото чрез разширяване на инициативите за опазване на околната среда, усъвършенстване на производствените процеси и подобряване на продуктовия опит.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Бириманджаро започва на 2 юни
29.05.2023 18:39 78
Бириманджаро започва на 2 юни

От 2 до 4 юни в Пазарджик ще се проведе четвъртият фестивал за занаятчийска бира ...

Къщата-музей Райна Княгиня е най-посещаваният туристически обект през 2022 г.
29.05.2023 18:06 61
Къщата-музей Райна Княгиня е най-посещаваният туристически обект през 2022 г.

Поредно признание за делото и мястото на Райна Княгиня в историческата памет на б...

Жители на Мало Конаре с награди по програмата Граждански импулс
29.05.2023 17:47 271
Жители на Мало Конаре с награди по програмата Граждански импулс

Жители на най-голямото село в община Пазарджик – Мало Конаре бяха наградени...

ТМ+

ШЕДЬОВРИ НА ДОМАШНОТО ЗАБАВЛЕНИЕ И МОДЕРНИЯ ЖИВОТ: ЕВОЛЮЦИЯТА НА LG OLED ПРОДЪЛЖАВА
29.05.2023 14:27 86 Техно
ШЕДЬОВРИ НА ДОМАШНОТО ЗАБАВЛЕНИЕ И МОДЕРНИЯ ЖИВОТ: ЕВОЛЮЦИЯТА НА LG OLED ПРОДЪЛЖАВА

През изминалото десетилетие, LG затвърждава своето лидерство на пазара на първокл...

Ползите от лимоните
29.05.2023 13:27 115 Общество
Ползите от лимоните

Лимонът е яркожълт, цитрусов плод с кисел вкус. Оригинално произлизащ от територи...

Изграждайте мускули, хапвайки сьомга и кайсии
29.05.2023 11:09 154 Общество
Изграждайте мускули, хапвайки сьомга и кайсии

Знаете ли, че богатите на протеини храни са от съществено значение за изгражданет...

Хороскоп за 29 май
29.05.2023 09:41 226 Общество
Хороскоп за 29 май

Овен - Правите добро впечатление на шефа си и печелите доверието му. Посещ...