13.9 C
Пазарджик
вторник, 21 май, 2024

LG ЗАТВЪРЖДАВА ВОДЕЩАТА СИ ПОЗИЦИЯ В РАЗВИТИЕТО НА 6G

lory.bg - магазин за дамски обувкиlory.bg

LG Electronics (LG) обявява преизбирането на д-р Лий Ки-Донг, помощник-вицепрезидент в Research and Standards Lab в LG САЩ, за председател на работната група за приложения на Next G Alliance. Д-р Лий беше избран за първи път на тази позиция през 2021 г. и сега ще продължи да бъде председател на работната група до май 2025 г. – резултат, който отразява образцовото лидерство както от негова страна, така и от страна на LG през последните 2 години.

Основан през 2020 г. от Alliance for Telecommunications Industry Solutions (ATIS) с основната цел да развие технологията 6G, Next G Alliance се състои от 6 работни групи, включително Приложения, Технологии и Национална пътна карта за 6G. Тъй като търговската реализация на 6G се очаква да започне през 2029 г., повече от 100 компании от различни сфери – включително големите мобилни оператори в Северна Америка – са се присъединили към съюза, за да ускорят активно „Жизнения цикъл на NGA до 6G“, който обхваща научноизследователска дейност, разработване и производство, лидерство в областта на стандартизацията, пазарна готовност и реализация.

Преизбирането на д-р Лий е от голямо значение за LG, тъй като служи като признание за глобалното лидерство на компанията по пътя към напредъка на 6G – технология, която е готова да играе решаваща роля в развитието на много сектори, включително мобилност, метапространство, интелигентен град и производство. Като единствената компания със седалище в Азия, която има принос към ръководните роли на Next G Alliance, LG ще продължи да наблюдава северноамериканските инициативи, описани в работната стратегия на Alliance, като например установяването на технически изисквания за 6G и откриването на нови приложения и случаи на използване.

LG продължава да демонстрира своята ангажираност и върхови постижения в областта на технологията 6G, като си партнира с различни компании и организации, за да развие технологията. Миналата година във Fraunhofer Heinrich Hertz Institute (HHI) в Берлин, Германия, LG успешно тества предаването и приемането на 6G THz данни на разстояние 320 метра на открито. Освен това компанията използва своя опит и експертиза в областта на мобилните комуникации, като същевременно си сътрудничи с академични институти за разработване на 6G основни технологии. През 2019 г. чрез сътрудничество с Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) компанията стартира LG-KAIST 6G Research Center.

„Технологията 6G ще промени хода на събитията и ще ускори иновациите в новосъздадени бизнес сфери, като изкуствен интелект, метапространство, роботика и градска въздушна мобилност“, заяви д-р Ким Бьонг-хун, главен технически директор и изпълнителен вицепрезидент на LG Electronics. „Чрез своите високоразвити програми за научноизследователска и развойна дейност, и силна ангажираност към индустриалното сътрудничество, LG играе важна роля в реализирането на бъдещето на мрежовите комуникации.“

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии