Motorola и Pantone обявяват ексклузивно дългосрочно партньорство

23.09.2022 10:14 191 Коментари: / Добави коментар Редактор: Ангел Узунов Техно
Motorola и Pantone обявяват ексклузивно дългосрочно партньорство

Motorola е двигател на иновациите в областта на технологиите и мобилните устройства от почти един век. Смартфоните на компанията служат освен като средство за комуникация и като начин на изразяване на същността.

С амбицията да присъства в челните класации при тенденциите и дизайна, Motorola с радост обявява своето дългосрочно стратегическо партньорство с Pantone – световен стандарт за цветови език и експерт в областта на цветовия анализ и производство.

Използване на цвета като посланик на Pantone

Повече от 55 години Pantone е световният авторитет в подбора на цветове за марки и дизайнери от цял свят. Компанията продължава да доминира в тази област. Тя въвежда ключови иновации в сферата на графиката, модата и продуктовия дизайн, помагайки на дизайнерите да реализират своите очаквания - от първоначалното вдъхновение до практическото им осъществяване. Pantone предоставя и консултантски услуги и прогнози, като съветва компаниите относно цветовете според идентичността на марката и разработването на продукти чрез Pantone Colour Institute™. Светът на дизайна очаква с нетърпение годишните прогнози на компанията за цветовите тенденции, а над 10 милиона дизайнери и производители разчитат именно на Pantone,  за да получат информация за решенията, които биха предложили, както и за прогнозите относно поведението на потребителите и психологията на цветовете.

Определянето на правилните елементи и характеристики на дизайна, които най-добре отговарят на нуждите на потребителите, е от решаващо значение за Motorola. Ексклузивността в партньорството с Pantone е следваща стъпка в ангажимента на Motorola да даде възможност за себеизразяване, да постави фокус над елемента с цветовете и да даде на марката ключов поглед върху макро тенденциите, включително влиянието на Pantone върху приложението на материалите и повърхностните покрития в дизайна.

“Развълнувани сме да бъдем стратегически партньор на толкова емблематична и влиятелна компания като Pantone”, споделя Рубен Кастано, ръководител на отдела за потребителско изживяване на Motorola. “Със съчетаването на нашето лидерство в областта на технологиите и иновациите, и опита на Pantone в областта на цветовите тенденции, прогнозите и пазарните проучвания,  се стремим да предоставим на потребителите си още един ценен метод за себеизразяване чрез нашите устройства.”

По време на дългосрочното партньорство Motorola ще почерпи от знанията на Pantone от експертите на Pantone Colour Institute™ за наложените стандарти в дизайна, подбора на цветовете, включително и за цвета на годината на Pantone.

“Motorola съществува, за да проектира, създава и доставя добре отработени иновации на хората по целия свят и притежава убедителна история в разработването на интуитивни продукти”, сподели Ели Ченг, вицепрезидент и генерален мениджър на Pantone. “В Pantone споделяме тези ценности и сме развълнувани да работим с Motorola, за да подчертаем значението и силата на прецизността в дизайна, иновациите и себеизразяването спрямо цветовете и технологиите”.

Съчетаване на силата и значението на цветовете с технологиите
Цветовете, избрани за Motorola edge 30 neo в България включват Ice Palace,, Black Onyx, и Very Peri - цветът на 2022 г.  Те са резултат от първото сътрудничество на Motorola с Pantone Color Institute™ за създаване на основополагащи и базирани на тенденции нюанси, които съответстват на марката и стратегията за това устройство:

●    Ice Palace е нюанс, който задвижва въображението на всеки, за да си представи ново бъдеще във фантазията или пътуване в друга галактика. Цветът напомня на отразяващия блясък на звездите и внушава лукс и дълготрайност.

●    Black Onyx символизира сигурност, сила и увереност. Цветът е вдъхновен от минерали с наситен черен оттенък. Този цвят е бляскав и стилен, а елегантното му , присъствие се смята за въплъщение на изтънчеността.

●    Very Peri определено е цвят с новаторско присъствие, който вдъхновява мечтателите и отключва креативността на творците. Той се асоциира с разтваряне на границите и създаване на връзки между поколенията, половете и културите в един нов децентрализиран свят.

Дизайнерите на Motorola ще работят в тясно сътрудничество с Pantone Colour Institute™, като продължават да развиват партньорството и да включват психологията и стратегията на цветовете в предстоящото си портфолио.

Наличност на продукта

Motorola edge 30 neo  вече е наличен в Европа, а началната му цена за България ще бъде 849 лв за версията от 8/128 GB памет.

Правни откази от отговорност
MOTOROLA, стилизираното лого M, MOTO и фамилията марки MOTO са търговски марки на Motorola Trademark Holdings, LLC. Референтният номер PANTONE и дизайнът на чипа PANTONE се използват с разрешението на Pantone LLC по лиценз. © Pantone LLC, 2022 г. Всички права запазени. Всички други търговски марки са собственост на съответните им собственици. ©2022 Motorola Mobility LLC.

За Lenovo и Motorola
Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) е компания с приходи от 70 милиарда щатски долара от класацията Fortune Global 500, която обслужва клиенти на 180 пазара по целия свят. Фокусирани върху смелата си визия за предоставяне на по-интелигентни технологии за всички, ние разработваме технологии, които променят света, захранват (чрез устройства и инфраструктура) и дават възможност (чрез решения, услуги и софтуер) на милиони клиенти всеки ден и заедно създават по-приобщаващо, надеждно и устойчиво цифрово общество за всички и навсякъде. Motorola Mobility LLC е придобита от Lenovo Group Holdings през 2014 г. Motorola Mobility е дъщерно дружество, изцяло притежавано от Lenovo, и отговаря за проектирането и производството на всички мобилни телефони и решения с марките Moto и Motorola. За да научите повече, посетете https://www.lenovo.com и прочетете за последните новини чрез нашия StoryHub и Motorola Global Blog.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Хебър добави точка в актива си
30.11.2022 21:41 46
Хебър добави точка в актива си

Хебър загуби от Халкабнк след над двучасова битка пред препълнената зала "Васил Л...

Пазарджик ще е домакин на Конференция за науки
30.11.2022 17:30 182
Пазарджик ще е домакин на Конференция за науки

На 4 декември Пазарджик ще бъде домакин на конференция за науки. Тя ще е част от ...

Доброто ражда добро
30.11.2022 16:37 350
Доброто ражда добро

В средата на месец ноември ви разказахме за една благородна инициатива свързана с...

ТМ+

Доброто ражда добро
30.11.2022 16:37 350 Гледна точка
Доброто ражда добро

В средата на месец ноември ви разказахме за една благородна инициатива свързана с...

Най-големите ни спортисти в подкрепа на Наско
30.11.2022 15:45 398 Общество
Най-големите ни спортисти в подкрепа на Наско

4-годишният Наско е със съдово-венозна малформация и се нуждае от операция и лече...

Продрум Димов се срещна с ученици от българското училище в Лондон
29.11.2022 14:50 152 Култура
Продрум Димов се срещна с ученици от българското училище в Лондон

В БУ „Иван Станчов” към Посолството на България в Лондон се състоя ср...

Пожар остави младо семейство от Синитово без дом
28.11.2022 16:22 8902 Общество
Пожар остави младо семейство от Синитово без дом

"Черният петък" се оказва буквално черен за младо семейство от село Синитово. Пож...