Motorola представя Moto Secure

04.02.2023 15:48 202 Коментари: / Добави коментар Редактор: Ангел Узунов Техно
Motorola представя Moto Secure

Motorola е бранд, който разбира колко важна е поверителността на данните.

С платформата ThinkShield потребителите разполагат с допълнително ниво на сигурност, което подобрява защитата на всяко ниво. С всеобхватни хардуерни и софтуерни функции за сигурност, отговарящи на най-високите стандарти, данните са още по-добре защитени от зловреден софтуер, фишинг и други мобилни заплахи. За да помогне на потребителите да се възползват пълноценно от всички функции за сигурност, Motorola представя новото приложение Moto Secure.

Поддържано от Thinkshield, приложението Moto Secure представлява дестинация за всички значими функции за сигурност и поверителност на Motorola устройството. В рамките на приложението потребителите могат бързо да проверяват и контролират защитата на своя смартфон с лесен достъп до всички свързани приложения и настройки на Android и Motorola.

В допълнение към бързия достъп до контролите за поверителност и функциите за сигурност, приложението Moto Secure идва с редица нови елементи на защита, предназначени да осигурят още по-спокойствие на потребителите:

Moto Secure предоставя допълнително ниво на защита на чувствителна информация и приложения, давайки на потребителите опция да скрият избрани приложения и файлове в поверителнa папка, защитена с ПИН код. Със Secure Folder (защитената папка) потребителите имат и възможността да активират Disguised Mode (замаскиран режим), който им позволява да избират от четири опции за икони и имена, вместо да показва видимо приложенията в папката, което предоставя още по-голяма поверителност. Това е особено полезно и за скриване на по-чувствителна информация като финансови приложения, цифрови портфейли, приложения за пазаруване или имейл акаунти.

Независимо дали в движение или работа от публично място извън офисната среда, потребителите могат да сведат до минимум рисковете при свързване към обществено достъпни Wi-Fi и клетъчни мрежи с функцията за защита на мрежата. Активирайки опцията за защита на мрежата (Network Protection), потребителите автоматично ще бъдат уведомявани, когато бъде открит проблем със сигурността, свързан с хотспот или Wi-Fi. В рамките на мрежовата защита функцията може да спре определени приложения да използват отворени връзки и да предотврати подправяне чрез блокиране на 2G връзки.

● Функцията за защита на заключения екран (Lock Screen Security) позволява на потребителите да виждат и контролират всички опции на заключения екран, за да конфигурират необходимата защита. Това включва възможността за заключване на мрежови функции и функции за сигурност. Ако преди мобилните хакери бяха способни да изключят мобилната мрежа или Wi-Fi, което би попречило на потребителите да открият изгубеното си устройство, сега, архивирайки тази функция, потребителите могат да запазят контрола си и да премахнат възможността някой да изключи мобилната мрежа или Wi-Fi на устройството, без да отключва телефона.

PIN Pad Scramble опцията разбърква цифровата подредба на екрана за въвеждане по време на началното вписване в устройството, така че то да може да бъде отключено без риск любопитни очи да запомнят модела на натиснатите цифри.

● Таблото за поверителност предлага ясен и изчерпателен преглед на това кои приложения са имали достъп до календара, контактите, файловете, камерата, микрофона и местоположението на потребителя през последните 24 часа.  Потребителите имат възможността да управляват разрешенията на приложенията, да актуализират настройките за сигурност и да променят контрола на поверителността директно от  Moto Secure.

В момента новото приложение Moto Secure е налично в Lenovo ThinkPhone by Motorola и новото попълнение в серията moto g - moto g53 5G.
Занапред приложението ще бъде налично на устройствата на Motorola, поддържащи Android 13 или по-нова версия.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

Да бъде музика
08.06.2023 18:18 94
Да бъде музика

Възпитаниците Иванка Кадийска от класа по поп и джаз пеене от СУ“Георги Бре...

Проф. Златимир Коларов говори за тънката повърхност на леда
08.06.2023 17:37 36
Проф. Златимир Коларов говори за тънката повърхност на леда

В галерия „Никола Манев“ в Пазарджик писателят в бяла престилка проф....

Ден на таланта събра повече от 300 деца на сцената в Драгиново
08.06.2023 16:46 136
Ден на таланта събра повече от 300 деца на сцената в Драгиново

За трета поредна година в с. Драгиново се проведе Регионалния детски фестивал &bd...

"ДОБЪР ЖЕСТ" на LG в Пловдив
01.06.2023 20:40 553 Бизнес

ТМ+

Проф. Златимир Коларов говори за тънката повърхност на леда
08.06.2023 17:37 36 Култура
Проф. Златимир Коларов говори за тънката повърхност на леда

В галерия „Никола Манев“ в Пазарджик писателят в бяла престилка проф....

НОВИЯТ LG МОНИТОР ЗА ДИАГНОСТИКА С IPS BLACK ОСИГУРЯВА ИЗПИТАНО КАЧЕСТВО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО
08.06.2023 12:01 118 Техно
НОВИЯТ LG МОНИТОР ЗА ДИАГНОСТИКА С IPS BLACK ОСИГУРЯВА ИЗПИТАНО КАЧЕСТВО НА ИЗОБРАЖЕНИЕТО

Първият диагностичен монитор на компанията с IPS Black технология, разполага с 8...

Любовни запознанства за Лъвовете, пари за Скорпионите
08.06.2023 08:36 308 Общество
Любовни запознанства за Лъвовете, пари за Скорпионите

Овен Четвъртък е доста разнообразен ден като възможности и позволява действия ...

Откриха връзка между кръвното и съня
07.06.2023 10:24 849 Общество
Откриха връзка между кръвното и съня

Учени от Харвардското медицинско училище са установили наличието на връзка между ...