8.9 C
Пазарджик
събота, 2 март, 2024

Ново дигитално факторинг решение помага на бизнеса да расте с достъп до бърза ликвидност

Глобалната верига YNV Group обяви разширяването на своето портфолио от бизнеси, представяйки на пазара Smart Factoring. Модерната финансова компания стимулира развитието на българските фирми като им осигурява бърз достъп до оборотни средства. „Умното“ факторинг решение подобрява финансовата стабилност на малки и средни предприятия у нас като ускорява растежа им чрез напълно дигитализиран модел на заемане. Smart Factoring е актуалното попълнение в семейството на YNV Group, международен холдинг, който управлява портфейл от 8 марки в областите технологии, финанси и недвижими имоти.

Smart Factoring се отличава като частна факторинг компания, действаща извън рамките на традиционните банкови институции, със свежо предложение от финтех индустрия. Тя се стреми да отговори на нуждите на сектора за изцяло дигитализиран модел на управление на факторинг процеса – от кандидатстване до управление на транзакциите. Основната ѝ мисия е да направи този вид финансиране много по-модерно, по-достъпно, бързо и актрактивно за бизнеса у нас.

Чрез предлагането на пълен набор от дигитализирани факторинг услуги, при много по-достъпни условия и модернизирани стъпки на управление, Smart Factoring си поставя за цел да подкрепи финансовата стабилност, растежа и успеха на бизнеса в България, независимо от вида и нуждите му. Сред видовете факторинг решения в портфолиото с услуги на компанията фигурират вътрешен факторинг с регрес и без регрес, експортен факторинг без регрес и сконтиране на единични фактури.
С помощта на съвременни технологии Smart Factoring представя на пазара множество предимства пред вече съществуващи услуги. Част от тях включват персонализирани факторинг решения, изцяло онлайн процес на одобрение, модерен дигитален клиентски портал за управление на всички действия, по-голяма прозрачност и адаптивно ценово поведение към клиентите си. Посредством различните услуги на Smart Factoring, бизнесът има достъп до подобрен оборотен капитал, увеличени продажби и фокус върху оперативната работа, подобрено платежно поведение на купувачите, кредитна проверка и защита при нови клиенти. Друго основно предимство е, че услугите на компанията не изискват допълнително обезпечение и осигуряват финансиране на вземания без необходимост от такова.

Малкият и среден бизнес са сърцето на българската икономика, но тяхната амбиция за растеж често среща трудности при осигуряване на необходимото финансиране. Smart Factoring вижда възможност за промяна на средата като прави деловата реалност по-лесна, по-бърза и по-продуктивна за устойчиво развитие на бизнеса“, коментира Силвия Младенова, главен изпълнителен директор на компанията.

„Стойността, която предлагаме се изразява в осигуряване на незабавни оборотни средства без излишни формалности. Пестим време, което позволява на клиента да се концентрира върху ценното за него, а именно разрастването на бизнеса. Започвайки от опростения процес на одобрение без тромава бюрокрация, до дигитално разписване на договора и прехвърляне на вземания, клиентът получава това, от което има нужда – бързо, без затруднения или кръстосани продажби“, допълват още от Smart Factoring.

„Глобалният бизнес на YNV Group започна преди 13 години, именно тук в България, с основаването на Tek Experts, компания за технологични услуги, която днес разполага с над 6 000 служители в 12 държави по целия свят. Smart Factoring е най-новият бранд в холдинга, създаден да подкрепя усилията на малките и средни предприятия в България, като им осигурява бързи оборотни средства без излишно обезпечение. Вярваме, че по този начин ще дадем възможност на компаниите за насърчаване на иновациите, разширяване на бизнеса и увеличаване на персонала. С това ще помогнем не само на отделните организации, но и ще допринесем за по-бързия и устойчив растеж на цялата българска икономика”, коментира Янив Натан, основател и собственик на YNV Group. От компанията споделят също, че имат планове за експанзия във финансовия сектор, както в страната, така и в пазари извън България.

Елена Ламбрева
Елена Ламбрева
Елена Ламбрева става част от екипа на Телемедиа през 2013 година. Занимава се с журналистика повече от 10 години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии