Първият прототип на разгъващо се смартфон-устройство вече е тук: Какво знаем за Motorola Rizr

31.03.2023 13:10 517 Коментари: / Добави коментар Техно
Първият прототип на разгъващо се смартфон-устройство вече е тук: Какво знаем за Motorola Rizr

Какво представлява впечатляващият прототип на разгъващото се устройство с невиждани функционалности, което Motorola представи на MWC тази година

Не просто сгъваем, а вертикално-разтягащ се смартфон представи Motorola на изминалия неотдавна конгрес MWC 2023.

След като се доказа като пионер в създаването на сгъваеми устройства, компанията затвърди тази си позицията отново, демонстрирайки прототип на устройство от следващо ниво: Motorola Rizr – смартфон, който да предостави на потребителите иновативно и гъвкаво изживяване.
Тази разгъваща се концепция е контекстуално ориентирана и се настройва в разширено, компактно или пийпълметрично състояние въз основа на специфичните дейности и намерения на потребителя. Това означава, че съдържанието може динамично и безпроблемно да се приспособява към устройството, когато то се разширява и сгъва, и всичко това в дланта на ръката на потребителите.

Идеята за прототипа на Motorola Rizr е плод на усилията на 312 Labs, вътрешната група за иновации на Motorola, която работи усилено за преосмисляне на формата на смартфон-устройствата, за да улесни още повече потребителите и да им даде възможност за нови мобилни мега изживявания.
Така нареченият “Rollable” прототип издига смартфона на следващо ниво със своите гъвкави OLED или pOLED екрани, които предлагат оптимален баланс между съдържание и комфорт. Екранът се настройва в три различни състояния - разтегнат, компактен и приведен, и то само с едно натискане на бутон. Устройството може да се трансформира, за да работи с потребителите, позволявайки да балансират между съдържание и комфорт.

Motorola Rizr e малък и компактен, което го прави идеален за взаимодействие само с една ръка и може да се побере във всеки джоб.
Освен това, устройството се изтегля вертикално, разкривайки голям 6,5-инчов дисплей, който допринася за обширно и безгранично съдържание. Независимо дали потребителят иска да се потопи в мобилна игра, или пък трябва да свърши някаква работа в движение, това устройство несъмнено предлага безкрайни възможности за създаване на съдържание и забавление.

Kогато е „прибран“, разкриващият се дисплей на гърба на устройството споделя бързи известия и позволява на потребителя лесно да прави селфита с висококачествената си камера.

С височина малко над 4 инча, вертикално разгъващата се концепция се прибира до супер джобна форма, по-малка от повечето други премиум устройства.
Това предлага новооткрита гъвкавост на устройството, което го прави идеално за тези, които искат смартфон, който се адаптира към заобикалящата ги среда и им помага да изпълняват задачи с лекота.

Със своята иновативна технология, гъвкав OLED екран и способност да се приспособява към три различни състояния, “rollable” концепцията има огромния потенциал за поглед към вълнуващото пространство на динамичните форм-фактори и това, което бъдещето крие за смартфоните.

Споделете в:

Коментари

Топ новини

От днес отсъствията по медицински причини на учениците ще се извиняват само електронно
01.10.2023 18:08 82
От днес отсъствията по медицински причини на учениците ще се извиняват само електронно

От 1 октомври отсъствията по медицински причини на учениците ще се извиняват само...

Тази вечер отново бдение в памет на 21-годишния Ангел
01.10.2023 16:32 2261
Тази вечер отново бдение в памет на 21-годишния Ангел

Жестокото убийство на 21-годишния Ангел Здравков разтърси цял Пазарджик. Припомня...

По-ниска цена на природния газ за октомври
01.10.2023 15:29 153
По-ниска цена на природния газ за октомври

Комисията за енергийно и водно регулиране утвърди цена на природния газ за м. окт...

ТМ+

Хороскоп за 1 октомври
01.10.2023 11:15 334 Общество
Хороскоп за 1 октомври

Овен - Излезте сред природата. Отдайте се на активна почивка, но без да пр...

Хороскоп за 30 септември
30.09.2023 11:17 291 Общество
Хороскоп за 30 септември

Овен - Доверете се на въображението си. Ще ви подскаже оригинален начин за...

Лилия Иванова гост на Празника на плодородието
29.09.2023 17:24 389 Общество
Лилия Иванова гост на Празника на плодородието

Авторката на документални филми, които се излъчват в ефира на Телемедиа, Лилия Ив...

Хороскоп за 29 септември
29.09.2023 09:49 379 Общество
Хороскоп за 29 септември

Овен - Нищо не убягва от погледа ви. Аналитични сте и разбирате лесно какв...