11.9 C
Пазарджик
вторник, 27 февруари, 2024

Xiaomi Corporation публикува своята първа Бяла книга за действия в областта на климата

EXPO CITY, ДУБАЙ, 5 декември 2023 г. – Xiaomi Corporation („Xiaomi“ или „Групата“; борсов код:1810) представи днес първата си Бяла книга за действия в областта на климата, в която подробно описва многобройните начини, по които работи за смекчаване на изменението на климата. Алейн Лам Сай-вай, Вицепрезидент и Главен финансов директор на Xiaomi, представи Бялата книга по време на Конференцията на страните по Рамковата конвенция на ООН по изменение на климата (COP28), най-значимата среща на върха за климата през годината.

„Xiaomi винаги се ръководи от технологични иновации и нашият подход към прехода към нулеви въглеродни емисии не е по-различен. Нашият непрестанен стремеж към технологични иновации е в основата на зелената трансформация на компанията“, заяви Алейн Лам в речта си: „Чрез технологични иновации ние продължаваме да повишаваме ефективността на нашите продукти и да развиваме устойчивостта през целия им жизнен цикъл, като по този начин допринасяме за реализирането на Целите за устойчиво развитие на ООН (ЦУР) и поемаме отговорността си за планетата Земя.“

Документът описва подробно философията на Xiaomi за нулеви въглеродни емисии, включително използването на AI-захранващ AIoT (изкуствен интернет на нещата) за създаване на екологични продукти и устойчиви вериги за доставки. Целта на компанията е да улесни прехода към нулеви въглеродни емисии за индустриите и обществото като цяло.

Пътят на Xiaomi към нулеви нетни емисии е в съответствие с Насоките за нулеви нетни емисии на ISO – широко приет инструмент за създателите на политики, които се стремят към нулеви нетни емисии на парникови газове. Компанията е поела ангажимент да постигне въглеродна неутралност до 2040 г. в своите съществуващи бизнеси.*

Xiaomi декарбонизира операциите си чрез подобряване на енергийната ефективност и прилагане на интелигентни производствени практики. Xiaomi също така насърчава партньорите си да определят климатични цели, които са в съответствие с ангажимента за въглеродна неутралност на компанията. Това включва преминаване към възобновяеми енергийни източници и повишаване степента на използване на материалите, рециклиране и повторна употреба. Xiaomi се ангажира с прозрачност, отчетност и редовни одити, за да гарантира напредъка си в декарбонизацията.

Философията на Xiaomi за нулеви въглеродни емисии мотивира компанията да направи своите продукти и услуги по-ефективни, икономични и екологично чисти. Освен това, компанията използва технология за изкуствен интелект (ИИ) в производството, за да повиши ефективността и иновациите. ИИ позволява на Xiaomi да предлага на потребителите избор за по-устойчив начин на живот. Например, Xiaomi помага за намаляване на емисиите на парникови газове и потреблението на енергия в домакинствата чрез използване на интелигентни домашни решения.

AIoT платформата на Xiaomi позволява на потребителите да проследяват по-лесно потреблението на електроенергия и да я управляват по-ефективно. Xiaomi предлага също така носими и мобилни устройства, за да предостави на потребителите висококачествено изживяване с ниски въглеродни емисии.

Наскоро обявената интелигентна екосистема на компанията „Human x Car x Home “ интегрира повече от 200 продуктови категории, свързва 820 милиона устройства и покрива повече от 95% от потребителските сценарии, за да осигури максимална производителност на устройствата от екосистемата чрез една интегрирана система. Xiaomi HyperOS има за цел да сведе до минимум излишъците в системите, да повиши енергийната ефективност, да намали електронните отпадъци и да постигне глобалните цели за устойчиво потребление.

Освен това, Xiaomi надгражда усилията си за развитие на кръгов бизнес модел. Компанията призова за поредица от глобални инициативи за устойчивост, включително поставяне на цели за нулеви нетни емисии, присъединяване към инициативата GE100%, разширяване на програмите за рециклиране на електронни отпадъци и увеличаване на използването на възобновяема енергия. Между 2022 г. и 2026 г. Xiaomi планира да рециклира 38 000 тона електронни отпадъци и да инвестира в широк спектър от проекти за възобновяема енергия.

Xiaomi се ангажира да произвежда невероятни продукти на достъпни цени и да използва устойчиви технологии, които са екологични и достъпни.

Бяла книга на Xiaomi Corporation за действията в областта на климата за 2023 г. е достъпна тук.

Силвия Катранкова
Силвия Катранкова
Силвия Катранкова се присъединява към екипа на Телемедиа през 2015 година. Занимава се с журналистика още от ученическите си години.

Свързани статии

Последвай ни

27,000Феноветекато
4последователиследвам
1,840абонатиабонирам
spot_img

Последни статии